BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Yunan din adamından büyük tehdit

Yunanistan'da, Selanik kilisesinin başı metropoliti Anthimos, kurulması düşünülen Makedon radyosuna tehditler savurdu.

Abone ol

Yunanistan'da, Selanik kilisesinin başı metropoliti Anthimos, Kuzey Yunanistan bölgesinde Makedon dilinde yayın yapacak bir radyo kurulması durumunda, bunu "yerle bir edeceğini" söyledi.

Anthimos, kilisede düzenlenen bir ayin sırasında verdiği ve Yunan devlet televizyonu ERT3'te yayınlanan vaazda, gazetelerden, Yunanistan-Makedonya sınırı yakınlarındaki Florina bölgesinde Makedon dilinde yayın yapacak özel bir radyo kurma hazırlığı yapıldığını öğrendiğini belirterek, "böyle bir şeyin kabul edilemez olduğunu" ileri sürdü.

Kürsüde, sözkonusu haberi yayımlayan gazeteyi eline alarak, Yunan makamlarından bunun doğru olup olmadığını açıklamalarını isteyen Anthimos, "Eğer doğruysa, ben gençlerle birlikte ve daha kaç kişi isterseniz, hissettiğim gibi konuşacağım ve bilmiyorum ne olacak... En azından 40-50 otobüsle oraya gidip, her tarafı kırıp dökmeliyiz. Çünkü başka çare yok" dedi.

Yunan basınında çıkan haberlerde, Florina bölgesindeki Meleti yerleşim biriminde Makedon dilinde yayın yapacak bir radyo için gerekli iznin alındığı ve radyoyu kurma hazırlıklarının başlatıldığı bildirilmişti.