BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yumurta atmak suç mu değil mi?

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge'de dün gece bu sorunun cevabı arandı. Uzmanlar bu konuda resmen birbirine girdi..

Abone ol

İNTERNETHABER- Dünyanın hemen hemen tüm ülkelerinde giderek yaygınlaşan yumurta atma eylemi son dönemlerde Türkiye'de iyiden iyiye artış gösterdi. Yumurtalara en çok hedef olan ise Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanlar..

Peki öğrencilerin yaptığı bu yumurta atma eylemi Türk Ceza Kanunu'na göre suç teşkil ediyor mu etmiyor mu? CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge'de dün gece bu sorunun cevabı arandı. Ahmet Hakan'ın sunduğu programa katılan hukukçu konuşmacılar, farklı görüşlerle ekran başındakileri adeta şaşkına çevirdi. Kimisine göre yumurta atmak suç.. Kiline göre ise böyle bir şey suç olarak adlandırılamaz..

Konuşmacılar arasında yer alan İstanbul Baro Başkanı ve Ceza Hukukçusu Ümit Kocasakal'a göre yumurta atmak suç olmadığı gibi, yumurta atan öğrencilere müdahalede bulunan polisler de suç işliyor. Kocasakal, polisin orantısız güç kullandığını belirttiği konuşmasında polisi bir çeteye benzeterek, "Burada infaz emiri veren ve uygulayan herkes suçludur. Burada görevi kötüye kullanma ve kasten yaralama suçları işleniyor. Bunun için şikayet gerekiyor Herhangi bir kişinin ihbarıyla savcı hemen harekete geçiyor. " diye konuştu.

Programda Ahmet Hakan konuklarına, "Hepiniz hukukçusunuz. Şu soruya lütfen cevap verin.. Yumurta atmak suç mudur değil midir?" diye sorduğunda ise tam bir fikir keşmekeşi yaşandı. Avukat Fikri Akyüz "Taş atmak suç değilse, yumurta atmak tabi ki suç değildir" dedi ancak konuşmasının hukuki yönü olmadığını belirterek, "Yumurta atmak kanunen tabi ki suçtur. O yumurtanın göze gelmesi durumunda o gözü kör etme durumu var mıdır? Vardır. O zaman demek ki suçtur" dedi.

İstanbul barosu eski Başkanlarından Yücel Sayman da, "Kanunen suç ama suç olmaktan çıkarılmalı.. Böyle bir suç olamazk. Avrupa ülkelerinde bu tür eylemler oluyor ama siyasetçilerin hoşgörüsü sayesinde suç olmaktan çıkıyor." yorumunda bulundu.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise bu konuda en farklı yorumda bulunan kişi oldu. "Yumurta atmak hoş birşeydir herkes yapsın diyemem.. Ancak demokrasilerde ifade özgürlüğü vardır ve bu çok sert olabilir. Protesto mahiyetinde cismen eza vermeyen bu tür şeyler atmak da bir protesto biçimidir.. "