BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan dayak yiyen gençlere seslendi

Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe'deki rektörler toplantısı sırasında gösteri yapan öğrencilere yönelik polisin sert müdahalesi ile ilgili eleştiri değerlendirdi.

Abone ol

Günlerdir eleştiri bombardımanı altında sessiz kaldı Erdoğan.. Belli ki bugünü, AK Parti Grup Toplantısı'nı beklemişti konuşmak için.. Ne söyleyeceği, öğrencilere nasıl mesaj vereceği merak konusuydu..

O öğrencilerden polis adına özür mü dileyecekti, yoksa polisin sert tutumuna göz mü yumacaktı?

Beklendiği gibi oldu.

Her zamanki geri adım atmaz tavrını bir kez daha ortaya koydu. Polisi övmedi Erdoğan.. "Onlar görevini yapıyor" demekle yetindi. Ancak söz öğrencilere gelince açtı ağzını yumdu gözünü..

Protestocu gençlere şu sözlerle yüklendi Erdoğan::

"Rektörlerle yaptığımız toplantıda hocalarımızın sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledik. Üniversitlerimizin eksiklerini gözden geçirdik. Faydalı bir toplantı olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanında orada yaşanan provokatif eylemler özellikle kamuoyunda ve medyada gündeme geldi.

Protesto resmi bir haktır. Emniyet ise bu tür bir organizasyonun güvenliğini tesis etmekle mükelleftir. Ellerinde taşla sopayla domatesle yumurtalarla dolaşan gençlerle biz toplantı yapmayız. Bir ülkenin sorumluluğunun bilincine varmış gençlerle toplantı yaparız. Karşı düşünceye saygısı olmayan gençlerle neyi konuşacaksınız? Demokrasi katkıdır. Özgürlükler bu değildir. Bıçakla, taşla, sopayla kasaturayla değil. Dolmabahçe'de biz gençlerle bir araya geleceğiz ama elinde sopayla yumurtayla olanlarla değil."