BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.403,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

ABD’den CHP’ye WikiLeaks özrü

ABD Wikileaks belgeleri sonrası gerilen ilişkileri tamir etmek için harekete geçti. CHP'ye özel ziyaret var.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA-
ABD WikiLeaks belgelerinde ortaya çıkan iddialar sonrası gerilen ilişkileri tamir etmek için harekete geçti. CHP’yi ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanlığı Güneydoğu Avrupa sorumlusu Robert J. Riley ortaya çıkan durumdan üzüntülerini bildirdi.

İlginç olan ise yetkilinin ziyaretinde CHP'yle ilgili, Wikileaks belgelerine malzeme olacak ayrıntıda sorular yöneltmesi oldu. Riley görüştüğü CHP'li yetkiliye CHP’nin iç karışıklıklarını, kurultay sürecini ve Kürtlerden oy alıp alamayacağını sordu.

Edinilen bilgiye göre Rebart J. Riley’in ziyareti dün gerçekleşti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mesut Değer’le görüşen Riley, “Wikileaks belgeleriyle ortaya çıkan uygunsuz durum ve Türkiye’de yol açtığı huzursuzluk" nedeniyle üzüntülerini illetti. Riley bir daha benzer durumların yaşanmaması için adımlar atacakları sözü verdi.

Riley’in bu sözleri üzerine görüşmeyi yapan Değer ABD Türkiye ilişkilerinin daha sağlıklı bir ortamda yürüyebileceği koşulların yaratılması için adımlar atılmasını istedi.

CHP'YE YÖNELİK ÖZEL SORULAR

Bu sözler sonrası ise tıpkı Wikileaks belgelerine yansıdığı gibi Riley CHP’yle ilgili özel bilgiler almak için sorular yöneltmeye başladı. CHP’yi yakından takip ettikleri anlaşılan Riley, “CHP’nin çalışmaları nasıl gidiyor. Partideki tartışmalar bitiyor mu? Kurultaylarınız son bulacak mı? Kürtlerden oy alabilecek misiniz?” gibi sorular yöneltti.

Kılıçdaroğlu’nun son Diyarbakır gezisini ve bölgede gördüğü ilgiyi anlatarak bu sorulara yanıt veren Değer benzer bir soruyu ise Riley’e yöneltti. Riley, “CHP’yi siz nasıl görüyorsunuz?” sorusuna “Biz müdahil olamayız” diyerek karşılık verdi.

MHP’YE ZİYARET YOK

Benzer bir ziyaretin MHP’ye yapılıp yapılmadığı da merak konusu oldu. Görüştüğümüz MHP yetkilileri böyle bir ziyaretin gerçekleşmediğini açıkladı.