BIST 10.241
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.379,90
HABER /  MEDYA

Y.Şafakta Zaman yazarına ağır yazı

Yeni Şafak yazarı Ömer Lekesiz, isim vermeden Zaman'da yazan Prof. Dr. İskender Pala'yı yaylım ateşine tuttu...

Abone ol

Yeni Şafak'ta entelektüel meselelere kafa yoran Ömer Lekesiz'den divan edebiyatı profesörü ve Zaman yazarı İskender Pala'ya geldi. Lekesiz isim vermeden suçladığı Pala'yı kategorize ederek 'ilgi dilencileri' nitelemesinde bulundu.

İşte Lekesiz'den zehir zemberek satırlar

Sol sanatçıları kıskanç, küfürbaz olarak itham edeceksiniz… Sonra da kalkıp, ağıt figan içinde onların yönettikleri gazete ve dergilerden ilgi dileneceksiniz…

Ardından, çırpındıkça batmanın doğal bir sonucu olarak komplekssiz, eğilip bükülmeyen bir duruştan bahsedeceksiniz…

Allah aşkına bu nasıl bir mantıktır?

(...)

Sol niye itibar etsin ki size, çamurlarda süründüğünüz için mi?

Niye elinizden tutsun ki sizin, niye bahsetsin ki sizden…

Sol gazete ve dergilerde, edebiyat ilgilisi sağcıları avutmak ve eğitmek için kreş mi açsın Sol?

İltifata tâbi olan marifettir; size iltifat edebilmek için hiçbir kıymeti harbiyesi olmayan romanlarınıza, öykülerinize, şiirlerinize, tiyatrolarınıza mahsus “Genetiği Değiştirilmiş Sanata İtibar” yönetmeliği mi çıkartsın, Sol?

Tanzimat kokan dilinizin anlaşılması için çevirmenler mi atasın, Sol?

Ve daha da önemlisi bizler ne yapalım, “biz”ler…

Yeni Şafak Kitap, Zaman Kitap, Star Kitap ne yapsın?

SOL MATBUATI ELEŞTİRMİŞTİ

Lekesiz'in isim vermeden tenkit ettiği İskender Pala, Zaman Gazetesi'ndeki köşesinde sol matbuatı eleştiren bir dizi yazı ve şöyle demişti:

Elime sol ayağın bir gazetesini alıyorum; varsa kültür sanat sayfasını açıyorum; kültürel sanatsal haberlerine bakıyorum. Sayfanın tamamı beni dışlayan, fikirlerime muhalif haberlerle dolu. Bahsedilen etkinlikler, tanıtılan kitaplar, filmler, sergiler ve öne çıkarılan yazarlar, sanat adamları sanki beni yok etmek, tarihten silmek üzerine söz birliği etmişçesine acımasız. En ılımlı olanı beni görmezden gelmekle yetiniyor. Sahip olduğum binlerce yıllık geçmiş de, içinden geldiğim gelenek ve kültür birikimi de hiçbirinin umurunda değil.