BIST 10.194
DOLAR 32,34
EURO 34,87
ALTIN 2.395,70
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bu okul hangi ilçeye ait olacak?

Manisa'da Kumkuyucak - Tiyenli ilköğretim okulu, Gölmarmara ve Saruhanlı ilçeleri sınırı çizilirken tam ortada kaldı.

Abone ol

Okulun 1. ve 2. sınıflarının olduğu bina Saruhanlı'ya, 3,4 ve 5. sınıfların bulunduğu bina Gölmarmara'ya bağlandı, 6,7 ve 8. sınıfları barındıran ana bina sınırda kaldı. Okulun dersliklerinin iki ilçe arasında paylaştırılması birçok soruna yol açarken, sorunların giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Gölmarmara ve Saruhanlı ilçelerinin sınırları çizilirken, Gölmarmara Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak 3 ayrı bina halinde hizmet veren ilköğretim okulunun 6, 7 ve 8. sınıflarının eğitim gördüğü ana binası, iki ilçenin sınırlarını belirleyen merkez durumunda oldu. 1 ve 2. sınıfların bulunduğu bina Saruhanlı ilçesi Kumkuyucak, 3, 4 ve 5. sınıfların olduğu bina ise Gölmarmara Tiyenli köyü sınırlarında kaldı.

Köy muhtarlıkları ve köylülerin kendi imkanlarıyla binalara ördüğü duvarlarda kullanılan malzemelerin farklılık gösterdiği okulda, avlu duvarının bir kısmında tuğla, diğer köyün bulunduğu kısmında taş kullanıldı.

Kumkuyucak Belediyesinin katkısıyla çocuklar, otobüsle taşınıyor. Otobüs, farklı ilçeye bağlı Tiyenli köyüne de uğrayarak çocukları alıyor. Belediyenin imkanlarının elvermediği zamanlarda ise çocuklar, okula yürüyerek gidiyor. Sınırdaki ana binada bulunan öğrencilere ise servis sağlanamadığı için bu çocuklar sürekli yürüyorlar.

Öğrencilerin velileri, yol üstünde bulunan okul binalarına çocuklarının yürüyerek gitmek zorunda kaldıkları dönemlerde endişe taşıdıklarını belirttiler. Okul binalarındaki olanakların yetersizliğinden de yakınan veliler, derslik sayısının artırılmasını, 5. sınıfa kadar olan birinci kademenin aynı binada eğitim görmesini istediklerini söylediler.

''KAZA ENDİŞESİ DE TAŞIYORUZ''

Kumkuyucak Belediye Başkanı Veli Yalçın ise AA muhabirine, okulun 3 ayrı binada olması nedeniyle büyük sorun yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi:

''Taşıma sorunu, çocukların kışın yürüyerek gidip gelmesi, dershanelerin ayrı olması nedeniyle birçok sorunla karşı karşıyayız. Bu okulun tek çatı altında birleşmesini istiyoruz. Köylerin merkez binaya uzaklığı yaklaşık 1'er kilometre, dershaneler arası ise 2 kilometre. Öğrencileri kısıtlı imkanlarla taşımaya çalışıyoruz. Bizim yükümlüğümüzde olmayan çocukları da taşıyoruz. Bir kaza olacak diye endişe duyuyoruz. Okulumuzdaki eksiklikleri de saymakla bitiremeyiz. Branş öğretmeni eksikliği bir yana, laboratuvar eksikliği ve hatta tuvalet eksikliğimiz var. Bunun sebebi de okulumuzun üç ayrı binadan oluşması.''

Bu arada Gölmarmara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2010 yılı yatırım programına dahil edilmesi amacıyla dersliklerin birleştirilmesi konusunda çalışma yürütüldüğü, talebin Manisa Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderildiği öğrenildi.

OKULUN 1934 YILINDA EĞİTİME AÇILDI

Kumkuyucak ve Tiyenli olarak 1934 yılında eğitim ve öğretime başlayan okullarda, nüfusun artması ile birlikte ek bina yapılarak eğitime devam edildi. Köy muhtarları, 1979 yılında tek bir ilköğretim okulu için karar alırken, çıkan uyuşmazlık sonucu her köy, kendi ilkokulunu yeniledi. Ana binanın, ortaokul olarak kullanılmasına karar verildi.

Tiyenli İlkokulu, Kumkuyucak İlkokulu ile Kumkuyucak - Tiyenli Ortaokulu, 1997 yılında birleşerek, Kumkuyucak - Tiyenli İlköğretim Okulu adını aldı.

Merkez bina, Tiyenli binasına yaklaşık 400 metre, Kumkuyucak binasına ise yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunuyor. Gölmarmara-Manisa karayolu üzerinde konumlanan okul, Gölmarmara'ya 9, Manisa'ya ise 50 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Okul, 2007/2008 Eğitim Öğretim yılında SBS 6'da ilçe üçüncüsü, SBS 7'de ilçe ikincisi, OKS'de ilçe ikincisi çıkardı.