BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.472,01
HABER /  GÜNCEL

Etilerde oturanlar daha az namuslu mu?

RTÜK Başkanından çok tartışılacak ahlak sorusu: "Toplumun milli manevi değerleriyle Etiler'de oturanların değerleri aynı mı?"

Abone ol

RTÜK Başkanı Davut Dursun, Aşk-ı Memnu'daki öpüşme sahnelerinin ahlaki ilkeleri zorladığını söylerken çok tartışılacak bir yorum yaptı: "Şu toplumun milli ve manevi değerleriyle Etiler'de oturanların milli ve manevi değerleri aynı mı?"

Dursun, Tüketiciler Birliğinin Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen toplantısında konuştu. Son aylarda sevişme sahneleriyle çok konuşulan Aşk-ı Memnu'yla ilgili görüşlerini anlatan Dursun şunları söyledi:

"Aşk-ı Memnu... Hepiniz şikayetçisiniz değil mi? Ama Aşk-ı Memnu'nun final sahnesindeki öpüşme sahnesi neden Türkiye'de reyting zirvesi yaptı? Bu toplum öpüşmeyi bilmeyen bir toplum değil ki. Ama ekranda gördüğü öpüşmeyi en çok izliyor. O zaman yayıncı ne yapıyor. En çok izlenmek için para kazanmak için en çok izlenen şeyleri yapmak zorunda kalıyor. Burada elbette ahlaki ilkeler de zorlanıyor. Burada ciddi bir problemimiz var. Yasa koyucu diyor ki, (Toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı yayın yapılamaz). Şu toplumun milli ve manevi değerleriyle Etiler'de oturanların milli ve manevi değerleri aynı mı?