BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

YPG Haseki’de Esad güçlerini kuşattı!

Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseki kentinde YPG güçleri, Perşembe günü ilk kez kendisine ait güvenlik merkezlerini havadan hedef alan rejimin güçlerini kuşattı.

Abone ol

Perşembe günü rejimin kendisine ait bölgeleri bombalamasından sonra Şam yönetiminin milisleriyle çatışmaya giren YPG, Haseki’nin doğusundaki Naşva mahallesinin çoğunu ele geçirdi ve kentin merkezindeki rejimin askerlerini kuşatma altına aldı.

Al Jazeera’nin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgilere göre, YPG kentin güneyindeki Guveyran mahallesinde bulunan İktisat Fakültesi’ni ve Endüstri Enstetüsü’nü de ele geçirdiğini teyit etti.

Kaynaklara göre, dün ilk kez YPG’ye bağlı askeri binalara hava saldırıları düzenleyen rejim bugün de YPG'ye ait noktaları havadan vurdu.

Reuters'e konuşan YPG Sözcüsü Redor Halil, rejimin bugün de bölgelerini bombaladığını söyledi. Sözcü, yoğun bombardıman nedeniyle Haseke'den binelrce sivili tahliye ettiklerini ifade etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), rejimin bombardımanı nedeniyle Haseki'de, aralarında kadınların ve çocukların da olduğu en az 13 kişinin öldüğünü söyledi.

Haseki kenti gibi rejim ile YPG arasında bölünen bir başka kent olan Kamışlı'da iki tarafın arasında herhangi bir çatışma yaşanmadı.

YPG ve onun liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri IŞİD ile yürütülen savaşta ABD tarafından destek görüyor ve Washington'un en önemli ortaklarından biri.

Daha önce PKK'nın Suriye kolu YPG ile rejim arasında sınırlı çatışmalar yaşanmıştı. Ancak rejim, 18 Ağustos'a kadar hava kuvvetlerini bu çatışmalarda devreye sokmamıştı. Benzer durumlar iki taraf arasında varılan ateşkeslerle sonlandırılıyordu.

Rejimin savaş uçakları, Haseke'de YPG'ye bağlı Asayiş merkezini de bombaladı: