BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL

"İncirlik'te nükleerimiz var" demişti... Bugün İncirlik'e geldi...

ABD Hava Kuvvetleri dün, "İncirlik'te nükleer füzelerimiz var" açıklaması yaptı. Bugün Hava Kuvvetleri Komutanı General David L. Goldfein İncirlik'e geldi.

Abone ol

ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David L. Goldfein, Adana İncirlik'te konuşlu ABD Hava Kuvvetleri 39. Kanat Komutanlığını ziyaret etti.

Üssün resmi internet sitesinde, Goldfein'ın, Suriye'de DAEŞ'e karşı yürütülen "Doğal Kararlılık" operasyonlarını yerinde incelemek ve operasyona katılan müttefiklerle bir araya gelmek için üsse geldiği belirtildi.

HAVA ÜSTÜNLÜĞÜMÜZ OKSİJENE BENZİYOR

İnternet sitesinde, ziyarette yaptığı konuşmasına da yer verilen General Goldfein, hava üstünlüğünün oksijene benzediğini belirterek, "Eğer bu üstünlüğe sahipseniz, elinizde olup olmadığını bir daha düşünmezsiniz. Ama eğer bu üstünlüğe sahip değilseniz tek düşündüğünüz şey bu olur." ifadesini kullandı.

EN İYİ BAŞARDIĞIMIZ ŞEY MÜTTEFİKLERLE KOALİSYON 

General Goldfein, ABD'nin düşmanlarından daha iyi başardığı şeylerden birinin de Türkiye örneğindeki gibi dost ve müttefikleriyle koalisyon kurmak olduğunu da kaydetti.

İNCİRLİK'TEKİ NÜKLEER SİLAHLAR TARTIŞMASI

Kongre’ye bağlı Araştırma Servisi’nde görevli nükleer politika uzmanı Amy Woolf, İncirlik’te 50 adet B61 modeli termonükleer silah bulunduğunu açıklamıştı.

Bunu Middlebury Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü’nden uzman Jeffrey Lewis'in, ABD’ye ait nükleer silahların Türkiye’den kaldırılması gerektiğini çıkışı izlemişti.

Son olarak da Amerikan düşünce kurulu Stimson Center bir rapor hazırlayarak, “Türkiye’de uzun süreli bir ‘iç çatışma’ durumunda, ABD’nin İncirlik’teki yaklaşık 50 adet B61 nükleer silahın kontrolünü elde tutup tutmayacağı yanıtsız kalmış bir sorudur” demişti.

Tüm bu iddialar üzerine dün ABD Hava Kuvvetleri Sekreteri Deborah Lee James, “İncirlik’te nükleer silahlar var. O nükleer silahlar emniyette ve güvende. Bundan eminiz” diyerek İncirlik'teki nükleer silahları ilk kez resmen açıklamıştı.