BIST 9.049
DOLAR 32,33
EURO 35,09
ALTIN 2.300,60
HABER /  GÜNCEL

IŞİD'in Menbiç'ten böyle kaçmış!

Suriye Demokratik Güçleri, Menbiç'ten Cerablus yönüne doğru kaçan IŞİD'li teröristlerin sivilleri nasıl canlı kalkan olarak kullandığını gösteren fotoğrafları yayımlandı.

Abone ol

Suriye’de Menbiç'in IŞİD’den geri alınmasının ardından kentten yanlarına sivilleri alarak ayrılan ve Cerablus yönüne doğru kaçan teröristlerin havadan çekilen fotoğrafları yayımlandı.

Operasyonda etkin rol oynayan Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) resmi Twitter hesabında yer alan fotoğraflarda, araçlarla kenti terk eden IŞİD’lilerin olası hava saldırısına karşı sivilleri yolda her iki yanlarında yürütülerek kalkan olarak kullandıkları görülüyor.

Suriye’nin Halep kentine bağlı olan ve 2014 yılından beri IŞİD kontrolünde bulunan Menbiç’in 70 gün süren operasyondan sonra IŞİD’den geri alınmasının ardından, kentten yanlarına sivilleri alıp Cerablus yönüne doğru kaçan IŞİD’lilerin havadan çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.

Fotoğraflar, omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin askeri kanadı YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri tarafından yayımlandı.

ABD: SİVİLLER VAR DİYE MÜDAHALE EDİLMEDİ

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü ABD’li Albay Christopher Garver, üç gün önce yaptığı açıklamada, Suriye Demokratik Güçleri’nin kenti geri alacağı belli olduğunda, 100- 200 IŞİD’linin otomobil ve kamyonlarla kaçtıklarının görüldüğünü belirtmişti. Garver, "ABD’nin birlikte çalıştığı sahadaki güçlerin sivil kayıplarına yol açmamak için rehinelerle hareket eden konvoya müdahale etmediğini" söylemişti.

Menbiç’in IŞİD’den alınmasında etkin rol oynayan ve içerisinde Arap, Kürt ve Türkmenlerin bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) resmi Twitter hesabında, Menbiç’in IŞİD’den geri alınmasından sonra IŞİD’lilerin kentten kaçışını gösteren havadan çekilen fotoğrafları yayınladı. Fotoğraflarda, buldukları bazı araçlarla kaçan IŞİD’lilerin yanlarındaki sivilleri yolun iki tarafından kendilerine kalkan olarak kullanıp olası hava saldırısından korunmaya çalıştıkları görüldü. Uzun bir konvoy şeklendi Menbiç’in ayrılan IŞİD’lilerin Cerablus yönüne gittikleri ve bu sırada havada koalisyon uçakları ve insansız hava araçları tarafından gözetlendikleri ortaya çıktı.