BIST 10.256
DOLAR 32,20
EURO 34,67
ALTIN 2.449,94
HABER /  DÜNYA

YPG gerilimi devam ederken NATO'nun 16 komutanı İzmir'de bir araya geldi!

LONDRA'da yapılacak NATO zirvesi öncesi 16 ülkenin NATO Kara Kuvvetleri komutanları İzmir’de bir araya geldi.

Abone ol

NATO’nun gelecek hafta yapılacak 70’inci yıl zirvesi öncesi Türkiye ile NATO arasında YPG gerilimi yaşandığı öne sürülüyor.

Türkiye, Suriye’de terör örgütü YPG’yle mücadele konusunda destek görene kadar NATO’nun Baltık ülkeleri ve Polonya için hazırlanan savunma planına destek vermeyi reddettiği iddiası gündemde. Tüm bu gelişmeler yaşanırken 16 ülkenin NATO Kara Kuvvetleri komutanları sessiz sedasız İzmir’de bir araya geldi.

“1. Partner Ülkeler Komutanları”

LANDCOM Komutanı Amerikalı General J.T.Thomson başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda NATO üyesi olmayan Sırbistan'ın da yer alması dikkat çekti. NATO karşıtlığıyla bilinen Sırbistan Rusya'ya yakın. 

“1. Partner Ülkeler Komutanları” sloganıyla gerçekleşen toplantıya Gürcistan, Finlandiya, Ürdün, Fas, Ukrayna, Moğolistan, İsviçre, Azerbaycan, İrlanda, Bosna Hersek, İsveç, Avustralya, Güney Kore, Japonya ve Yeni Zelanda Kara Kuvvetleri komutanları katıldı. 

Zirveye Erdoğan katılacak

NATO'nun 29 üyesi, 3-4 Aralık'ta Londra'da ittifakın geleceğine ilişkin önemli kararlar almak için zirvede bir araya gelecek. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in başkanlığında gerçekleşecek zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek. Stoltenberg, görev süresi kapsamında dördüncü kez NATO Zirvesi'ne başkanlık yapacak.

YPG terör örgütü olarak kabul edilmezse...

Temsilciler olası bir Rus saldırısı karşısında Polonya, Litvanya, Latviya ve Estonya'nın savunulması amacıyla hazırlanan askeri plana 29 üye ülkeden resmi destek almaya çalışacak. Türkiye'nin talebi ise NATO'nun YPG'yi terör örgütü olarak tanıması ve örgütle mücadelesine daha fazla siyasi destek verilmesi. İddiaya göre "YPG terör örgütü olarak kabul edilmezse, NATO'nun Baltık ülkeleri planı desteklenmeyecek".

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Çorum'da 3500 yıllık insan kafatası ve uyluk kemiği bulundu
Foto Galeri Çorum'da 3500 yıllık insan kafatası ve uyluk kemiği bulundu Galeriye Gözat