BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  MAGAZİN

Yönetmen suçunu itiraf etti

Amerikan sinema dünyasını sarsan ''telekulak skandalı''nda yönetmen McTiernan'dan itiraf geldi.

Abone ol

Amerikan sinema dünyasını sarsan ''telekulak skandalı''nda aksiyon filmleri yönetmeni John McTiernan suçlu olduğunu itiraf etti.

Hollywood'un ''Zor Ölüm'', ''Kızıl Ekim'', ''13. Savaşçı'' gibi filmlerinin yönetmeni 55 yaşındaki McTiernan, kendisini sorgulayan Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarına, ''Pellicano olayı'' konusunda yalan söylediğini kabul etti.

McTiernan, federal Yargıç Dale Fischer'a, Hollywood sosyetesinin gözde detektifi olarak bilinen Pellicano'ya telefon dinlemesi için iş vermediğini belirterek yalan söylediğini kaydetti.

''Kuraldışı'', ''İkili Oyun, ''Predator-Av'' gibi filmlerin de yönetmeni olan McTiernan, Pellicano'ya, birlikte ''Rollerball'' filmini çektiği arkadaşı yapımcı Charles Roven'ın telefonlarını dinlemesi için Ağustos 2000'de iş verdiğini kabul etti, ancak kendisinden hiçbir zaman rapor almadığını ve kısa süre içinde işbirliğini bitirdiğini savundu.

Ünlü yönetmen yalan söylediğini itiraf ederek, savcılarla pazarlık edebilmenin yolunu açmış ve doğrudan yargıç tarafından cezalandırılmamış oldu.

Hollywood'un önemli gişe hasılatı sağlayan yapımlarının yönetmeni McTiernan, 50 bin dolar kefaletle serbest kalırken, 31 Temmuz'da yeniden yargıç karşısına çıkacak. Telekulak skandalının merkezindeki isim ve Michael Jackson, Elizabeth Taylor gibi Hollywood jet sosyetesinin tercih ettiği detektif olan Pellicano davasında, McTiernan, hakkında dava açılan 14.isim oldu.

JET-SET DETEKTİFİ PELLİCANO

Los Angeles savcılığının hakkında yasadışı telefon dinleme, özel bilgilere ulaşma ve suç örgütleriyle işbirliği yapma suçlamalarıyla dava açtığı 61 yaşındaki Anthony Pellicano isimli özel detektifin telefonlarını dinlediği ünlü isimler arasında Sylvester Stallone, Keith Carradine gibi aktörler ile yapımcı Aaron Russo bulunuyor.

Pellicano, savcılığın iddianamesi karşısında masum olduğunu savunurken, daha önce yasadışı silah bulundurmak suçundan 30 ay hapis yatan Pellicano'nun işbirliği yaptığı 6 kişiyle birlikte yargılanacağı çıklanmıştı.

Tutuklanmadan önce Hollywood jet sosyetesinin favori detektifi olarak kabul edilen Pellicano, müşterileri için polislere ve telefon şirketi çalışanlarına rüşvet vererek, ünlü yıldızlara ait gizli bilgilere de ulaşmakla suçlanıyor.

Pellicano'nun dinlediği ünlü Hollywood yıldızları arasında Stallone ve Carradine'nin yanı sıra Garry Shandling ve Kevin Nealon bulunuyor. Detektif, ayrıca gazeteciler Anita Busch ve Bernard Weinraub ile yıldız ajanları Bryan Lourd ve Kevin Huvane'i de dinlemiş. Skandala, Amerikan sinemasının zirvedeki isimlerin de karışabileceği söyleniyor.