BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,11
ALTIN 2.472,06
HABER /  POLİTİKA

İmzalamak şerefsizliktir

Denktaş bu kez fena kızdı. Denktaş'ı kızdıran asıl şey hükümetin imzalamak istediği bir anlaşma.

Abone ol

Çankaya Üniversitesi’nde konuşan KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, kan revan içinde, mahvolmanın eşiğinde direnerek devlet olarak doğduklarını belirtip, "Bunu yok farz ederek anlaşma imzalamak bence şerefsizliktir" dedi.

KKTC kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, devletlerin zor kurulduğunu belirterek "Bunu yok farz ederek anlaşma imzalamak bence şerefsizliktir" diye konuştu.

Çankaya Üniversitesi’nde düzenlenen bir konferansta konuşan Denktaş, "Bir anne çocuk doğurur. 9 ay karnında taşır, kan revan içinde çocuk doğar. O çocuğu büyütmek için ana uykusuz geceler geçirir, neler nelere katlanır. Devlet de yıllarca kan revan içinde, eziyet içerisinde mahvolmanın eşiğinde ama direnerek doğmuştur, devlet böyle doğar. Türkiye de böyle doğmuştur. Bunu yok farz ederek anlaşma imzalamak bence şerefsizliktir" dedi. "Aldığı oylarla idareyi ele geçirmiş arkadaşlarla elbette beraber çalışırız" diyerek hangi iktidarı kastettiğini belirsiz bırakan Denktaş, yabancı diplomatlara, "Gelin ’toplu mezarları ziyaret edin’ diyorum. Gelmiyorlar, Rum kızarmış" dedi. Denktaş şöyle konuştu:"KKTC’nin bugün 23 yaşındadır. Biz hükümetten, ’KKTC vardır, bir anlaşmada da olacaktır’ demesini bekliyoruz. İçte bizimle yaptıkları konuşmada ’KKTC’ diye söylüyorlar ama başkalarıyla konuşurken ’Kuzey Kıbrıs’, ’Kıbrıs Türkleri’ diyorlar. KKTC için değil Kıbrıs Türkleri için ’ambargoyu kaldırın’ diyorlar. Tanıdığınız bir devleti, başkaları yok sayıyor diye, onların lisanını kullanarak yok sayamazsınız. Bu KKTC utanılacak şey değil. Denktaş Cumhurbaşkanlığı yapsın diye mi burası kuruldu, Türkiye’nin stratejik çıkarı var diye mi? Diplomatlarla konuşurken KKTC demiyorsunuz. Sen sahip çıkmazsan kimse cebinden çıkarıp vermez. Madem ki bana ucu açık müzakere süreci veriyorsun. Kıbrıs’la ilgili son sözü de AB’ye üye olunca söyleriz."

Hürriyet