BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.512,86
HABER /  POLİTİKA

2007 seçim tahminleri

Nazlı Ilıcak kamuoyu araştırma şirketi PİAR'ın sahibi Bülent Tanla'ya 2007 tahminlerini sordu.

Abone ol

Bugün yazarı Nazlı Ilıcak Bülnet Tanla'nın 2007'de neler olacağına dair yorumlarını aktardı. diyen Ilıcak Demirel'lere taş atmadan duramadı.

Nilüfer’in konserinde Bülent Tanla’ya rastladım. Tanla, siyasete girmeden önce sahibi olduğu PİAR’ın gerçekleştirdiği kamuoyu araştırmalarıyla ün kazanmıştı..
Şimdi, inandırıcı olmaz düşüncesiyle araştırma yapmıyor ama, yapılanları izliyor.

Tanla, meğer Nilüfer hayranıymış. Konser boyunca bir çok şarkısına eşlik etti. Sesi de hiç yabana atılacak cinsten değil hani. Fakat biz politik öngörülerini de çok önemsediğimiz için sorduk: “2007’de ne olacak?”

İşte cevabı:

1) Cumhurbaşkanı, mevcut TBMM tarafından 2007’de seçilecek.
2) Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığına aday olmayacak.
3) Seçimlere zamanında gidilecek.
4) Bu defa 4 parti barajı geçecek: AK Parti, CHP, MHP ve DYP. MHP’nin oyları en az % 14-15 mertebesinde seyredecek.

Tanla’yı bulmuşken, zihnime takılan bazı soruları da sormadan edemedim.

“Demirel, İsmet Paşa’nın bir sözünü hatırlatarak, ‘En sıkışık ve en karanlık günlerde millet bir çözüm üretmeyi başarmıştır. Dolayısıyla endişe etmemek gerekir’ diyormuş. Size göre, siyasî kriz Demirel’in bu sözlerini haklı gösterecek kadar derin mi?”

Tanla, siyasi krizin sebebini şu sözlerle açıkladı: “Seçmen kitlesinin ancak % 25’ini temsil eden bir parti, Meclis’teki sandalyelerin % 60’ına sahip. Daha dengeli bir temsil olsaydı kriz yaşanmazdı.”

Aşırı temsilin rahatsızlık yarattığı haklı bir tesbit ama, Demirel’in “krizinin tutmasının” sebebi sakın, TMSF-Şevket Demirel ilişkileri olmasın!!!