BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,84
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Yolsuzluk iddialarında yeni belge!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın CHP'nin yolsuzluk iddialarıyla ilgili bazı belgeleri açıklamadığı iddialarına partiden yanıt geldi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri'deki rüşvet çetesi iddialarına ilişkin bazı belgeleri açıklamadığı yönündeki sert tepkisine CHP'den yanıt geldi. CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun İçişleri Bakanı Atalay'a "Neden dağıtmadın, açıkla" dediği belgenin CHP İnternet Sitesinde 3 numaralı belge olarak yer aldığı bildirildi.

Belgeye göre Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul'un Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilintili yolsuzluk konusunda İçişleri Bakanlığı'na bir yazı gönderdiği ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile diğer belediye görevlilerine isnat edilen suçun, Türk Ceza Kanunu'nun 252. maddesinde tanımı yapılan "rüşvet" suçunu oluşturduğunu belirttiği kaydedildi.

Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul'un "3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun 17. maddesi kapsamında değerlendirilmesinin uygun olacağı kanaati ile" Bakanlığa gönderdiği yazının, Bakan Atalay'ın medyaya dağıttığı belgeler arasında yer almadığı belirtildi.

CHP'nin internet sitesinde Avukat Yakup Erikel tarafından mahkeme dosyası için sunulan sahte yetki belgesi ile yetki belgesinin noterde yevmiye numarası olmadığını gösteren belge de yayınlandı.