BIST 10.178
DOLAR 32,36
EURO 34,64
ALTIN 2.385,84
HABER /  DÜNYA

Putin'in çağrısı cevap bulacak mı?

Putin Ukranya'ya yaptığı çağrıda gerçekleşecek olan yenilikleri ve güçleri anlattı. Merak edilen ise Putin'in çağrısının cevap bulup bulamayacağı?

Abone ol

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Ukrayna’dan, eski Sovyet cumhuriyetlerinden Belarus ve Kazakistan ile kurulan gümrük birliğine katılması çağrısında bulundu.

Putin, Rus televizyonlarından canlı yayınlanan yıllık "Soru-Cevap" toplantısında, Rusya ve Ukrayna’nın yeniden birleşmesi gerekip gerekmediği yolundaki bir soru üzerine Ukrayna’ya gümrük birliğine katılması çağrısında bulunarak, "Son 15 yılda Belarus, Kazakistan ve Rusya arasında entegrasyona ve yeni bir birliğin kurulmasına yönelik gerçek bir adıma ilk kez tanıklık etti" dedi.

Urayna’nın da 3 ülke arasındaki gümrük birliğine katılmasının süreci güçlendireceğini kaydeden Putin, "Eğer Uraynalı muadillerimiz bu sürece katılımda herhangi bir çıkar görüyorsa, bu birliğe herhangi bir formatta katılırsa elbette bu son derece güçlü ve önemli ilerleme olur" diye konuştu.

Gümrük birliği üyesi Rusya, Kazakistan ve Belarus, geçen ay 2012 yılında serbest bölge oluşturulmasına büyük katkıda bulunacağına inanılan Makro Ekonomi Politikaları Koordinasyonu Anlaşması’nı imzalamıştı.

Viktor Yanukoviç’in şubat ayında Devlet Başkanı olmasının ardından Ukrayna, NATO üyeliği hedefini askıya almış ve Sivastopol’daki Rus askeri deniz üssünün kira süresini uzatmıştı.