BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.423,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakandan ilginç kömür savunması!

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, muhalefet tarafından sert dille eleştirilen yaz aylarındaki kömür dağıtımını savundu.

Abone ol

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yazın kömür dağıtılmasını savunarak, 2 milyon ton kömür dağıtıldığını, bu kadar kömürün kısa zamanda dağıtmanın mümkün olamadığını belirterek, kömür dağıtımının her mevsim uygulanmak durumunda olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Gümrük Müsteşarlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar ile Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü bütçeleri kabul edildi.

Bakanlığının bütçesi üzerinde konuşan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'de günlük 1 doların altında gelirle geçinmek zorunda olan birey kalmadığını belirterek, "Sosyal yardımlaşmanın biz 1 kuruşunu dahi başka bir tarafa aktarmadık. Tamamen insanların ihtiyaçlarına verdik" dedi.

"TOKİ'DE HEDEF 50 BİN KONUT"

TOKİ ile birlikte sosyal konut üretimine başlamış bulunduklarına dikkat çeken Yazıcı, "Hedefimiz ilk etapta 50 bin konut. Bu projemizin 928 konutunu Eskişehir'de bitirdik. Anahtar dağıtım törenini yapacağız. Hepinizi bekliyoruz. Bu törenlere gelin, sinerji verirsiniz. Daha fazla çalışırız, sizden güç almış oluruz" dedi.

MEMURLARA 2012 SÖZÜ

"Niye Anayasa değişikliği yaptığınız halde, toplu görüşme yöntemiyle belirlediniz diye" eleştiri geldiğini hatırlatan Yazıcı, "Anayasa değişmeden yasa çıkar mı? Bekledik, 12 Eylül'ü. İnşallah 2012 yılı mali ve sosyal hakları yasal değişikliğini hazırlamış bulunuyoruz, gerçekleştirdiğimiz takdirde 2012 yılı kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarının toplu sözleşme yöntemi uygulamak suretiyle hayata geçireceğiz" dedi.

Kaçak çay konusundaki eleştirilere de yanıt veren Bakan Yazıcı, "Türkiye'nin çay üretimi belli. 50 bin ton çayın kaçak yollarla girmesi mümkün değil" dedi.

KAVAF'TAN BAŞÖRTÜ AÇIKLAMASI

Bakanlığının bütçesi üzerinde söz alan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'da, "Biz kadınları bireysel tercihlerinden ötürü başörtülü, başı açık diye ayırmıyoruz ya da ideolojik tercihlerinden dolayı kategorize etmiyoruz. Bu ayrımı yapanların ben kimler olduğunu yüce Meclis'in takdirine sunuyorum. İkna odalarını ve insanın en temel hakkı olan eğitim hakkının bireysel tercihinden, başörtüsünden dolayı kimlerin engellediğini yine Meclis'in takdirine bırakıyorum" dedi.