BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal kurultayda sessiz kalacak

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 18 Aralık’ta yapılacak kurultayda bir konuşma yapmayacağı öğrenildi.

Abone ol

Çarşaf liste isteyen CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın 18 Aralık’ta yapılacak kurultayda bir konuşma yapmayacağı öğrenildi.

Kurultaydan önce bazı televizyon kanallarında görüşlerini dile getiren Baykal’ın kurultayda konuşma yapmayacağı ifade edildi. Edinilen bilgiye göre Baykal’a, yakın çevresi, "Kurultay salonunda her türlü tezahürat olabilir" dedi.

Çarşaf liste isteyen, ancak yakın çevresiyle yaptığı değerlendirmede kurultayda kendisinin bir girişimde bulunmayacağını belirten Baykal, "Ben doğru olanı söylüyorum. Yapılması gereken budur. Ancak ben bu konuda öncülük etmem. Eğer bu konuda bir öneri gelirse o zaman görüşlerimi anlatırım" dedi.

Edinilen bilgiye göre Baykal’a yakın çevresi tarafından, "Kurultay salonunda her türlü tezahürat olabilir" değerlendirmesi yapıldı. Kurultaya birkaç gün kala bazı televizyon kanallarında görüşlerini aktaran Baykal’ın, kurultayda bir konuşma yapması beklenmiyor. Ancak çarşaf liste konusunun bir önerge ile gündeme gelmesi halinde Baykal’ın, kürsüye çıkarak görüşlerini aktaracağı ifade ediliyor.

KURULTAY GÜNDEMİ

18 Aralık Cumartesi günü saat 11.30’da Ankara Spor Salonu’nda (Arena) yapılacak 15. Olağanüstü Kurultay’ın gündemi şöyle:

1-Açılış

2-Saygı duruşu-İstiklal Marşı

3-Kurultay Başkanlık Kurulu seçimi

4-Genel Başkan’ın açış konuşması

5-22.5.2010-03.11.2010 tarihleri arasındaki sürelere ilişkin çalışma ve hesap raporlarının okunması, görüşülmesi ve aklanması.

6-Seçim (Parti Meclisi üyelerinin seçimi: 80 asıl, 20 yedek)

7-Kapanış.

ADNAN KESKİN DELEGE OLMADIĞI İÇİN DİVAN BAŞKANI OLAMIYOR-

CHP’nin eski Genel Sekreteri Adnan Keskin, "doğal delege ve seçilmiş delege" olmadığı için kurultayda divan başkanı olamayacağını ifade etti. Hukukçu olan Keskin’e, CHP’li bir yönetici tarafından hem divan başkanlığı konusu hem de çalışma ve hesap raporlarının okunması, görüşülmesi ve aklanmasına ilişkin kurultay maddesinin önce PM’de görüşülmesi gerektiğini belirten Baykal’ın itirazı soruldu. Keskin’de, bu konuda hukuki bir sorunun olmadığını kaydetti.