BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,69
ALTIN 2.401,45
HABER /  GÜNCEL

Yolcu uçağı pistten çıktı

Donetsk-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı pistten kayarak, toprak zemine çıktı.

Abone ol

Donbassaero Havayolları'nın Donetsk-İstanbul seferini yapan Airbus A-320 tipi yolcu uçağı Atatürk Havalimanı'na inişi sırasında pist sonunda bulunan taksi yolundan kayarak bir metre toprak zemine çıktı.

73 yolcusu ile saat 10.00 sıralarında 06-24 olarak adlandırılan piste inişini gerçekleştiren Donbassaero Havayolları'nın uçağı pistte geç teker koyduğu için pist sonunda bulunan taksi yoluna hızlı bir şekilde girdi. Zeminin de kaygan olması nedeniyle Airbus A-320 tipi uçağın sağ arka tekeri bir metre toprak zemine çıkarak pist kenarında bulunan "pist kenar lambası"nın kırılmasına neden oldu.

Uçağın pilotları kendi imkanları ile uçağı toprak zeminden çıkarıp aprondaki park pozisyonu olan 218' nolu körüğe yanaştırdılar. Teknik bakımdan geçen uçağın herhangi bir hasarı olmadığı anlaşılırken, pilotların alkol muayenesinden geçmek üzere Cerrahpaşa Tıp Fakültesine gönderildiği ve buradaki kontrollerin sonucunda da pilotlarda alkole rastlanmadığı öğrenildi. Aynı uçak tekrar İstanbul-Donetsk seferini yapmak üzere hazırlandı. Uçak, Atatürk Havalimanı'nda yolcularını alarak 3 saat gecikmeli olarak saat 14:00'da hareket etti.