BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,77
ALTIN 2.491,29
HABER /  GÜNCEL

Yol durumu ana damar durdu işte kapalı yollar

Yol durumuna göre Afyonkarahisar İzmir, Ankara, Antalya, Kütahya, Eskişehir ve Konya yolu kapandı peki TEM D 100 yolu son durum ne?

Abone ol

Son yol durumu raporuna Afyonkarahisar'ı Ankara, İzmir, Antalya ve Konya'ya bağlayan yol açıldı ancak ulaşım, yoğun kar yağışı nedeniyle kontrollü olarak sağlanıyor. Eskişehir - Kütahya yolu ise hala kapalı.
SON HAVA DURUMU TAHMİNİ
AFYON - İZMİR - ANKARA YOLU

Afyonkarahisar'ı, Ankara, İzmir, Antalya, Kütahya, Eskişehir ve Konya'ya bağlayan karayollarında trafik dün gece durdu.

Gece boyunca kapalı kalan yollar, karayolları ekiplerinin mücadelesi sonrasında tırların haricindeki araçların ulaşımına açıldı.

Afyonkarahisar'ı, Ankara, İzmir, Antalya ve Konya'ya bağlayan karayollarında kar temizleme çalışmasının ardından ulaşım, kontrollü olarak sağlanıyor. Trafik ekipleri, söz konusu yollarda tırların geçişine izin vermezken, diğer araçların sürücülerini ise zincir takmaları konusunda uyarıyor.

ESKİŞEHİR KÜTAHYA YOLU

Ulaşımın sağlanamadığı Eskişehir ve Kütahya karayolunda çalışmaların sürdüğü, kar temizleme işleminin ardından yolun trafiğe açılacağı belirtildi.

izmir-afyon-yolu-kapandi.jpgAfyonkarahisar'ı Antalya ve İzmir'e bağlayan karayolunda kar yağışının ardından meydana gelen kazalar nedeniyle ulaşım durdu.

Konya karayoluna ise araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor, yol durumu hakkında sürücüler uyarılıyor.

Karayolları ekipleri,  yolları ulaşıma açabilmek için aralıksız çalışıyor.  Yollarda mahsur kalan vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durumu Müdürlüğü (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve diğer ilgililer tarafından dinlenme tesislerine yönlendiriliyor.


TEM D 100 YOLU SON DURUM

Kocaeli'nde yoğun kar yağışı nedeniyle D-100, D-130 ve D-605 karayolları ile ara yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı. 

Karayolları ekiplerinin karla mücadele çalışması yaptığı güzergahlarda, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 269 kişiden oluşan karla mücadele ekiplerinin çalışmalarına devam ettiğini belirterek, ana arterler ve ara yollarda olmak üzere yaklaşık bin kilometrelik güzergahta, 164 iş makinesiyle karla mücadele edildiğini vurguladı.

İZMİR-İSTANBUL UÇAK SEFERLERİ DURDU

İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan İstanbul'a yapılması planlanan 7 uçak seferinin, İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, 4 hava yolu şirketi, İzmir'den İstanbul'a yaptığı 7 seferi, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal etti.

İzmir'den diğer illere yapılan seferlerde ise herhangi bir aksama olmadığı belirtildi.

KARAYOLLARI BİLGİSİ : KAPALI OLAN YOLLAR
Karayolları Genel Müdürlüğü, kar ve tipi nedeniyle ülke genelinde bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi. Kurumdan yapılan açıklamada, Afyonkarahisar-Dinar, Bingöl-Diyarbakır, Çaldıran-Doğbayazıt, Erzurum-Karlıova, Eruh-Şırnak, Horasan-Eleşkirt ve Erzurum-Çat-Karlıova-Bingöl yollarının kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
yol-durumu-kar-yağişi.jpg
Öte yandan, Ayancık-Sinop karayolunun 5. kilometresinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşımın, bölünmüş yolun bir bölümünden iki yönlü sağlandığı da kaydedildi.

UŞAK-ANKARA-İZMİR YOLU
Uşak'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Ankara ve İzmir karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları 25. Şube Şefi Tuncay Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ve tipinin etkisini sürdürdüğünü belirterek, ekiplerin Uşak-Ankara karayolu Dumlupınar mevkisinde yolu açık tutmak için yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti.

Dumlupınar mevkisinde 03.00 itibarıyla trafiğin Afyonkarahisar istikametine açıldığını ifade eden Güney, sadece zincirli ve kar lastikli araçların geçişine izin verildiğini, Uşak-İzmir karayolu Yenişehir rampaları mevkisinde de ulaşımda aksamalar yaşandığını söyledi.

DENİZLİ - MUĞLA - ANTALYA YOLU AÇILDI MI?

Yoğun kar yağışı nedeniyle Denizli'yi Antalya ve Muğla'ya bağlayan karayolu ulaşıma açıldı.

Kar yağışı Denizli'de hayatı olumsuz etkilerken, dün geceden bu yana devam eden yağış nedeniyle kapanan Denizli'yi-Antalya karayolu ekiplerin çalışmaları sonrası tekrar ulaşıma açıldı.

Güzergahta kontrollerini sürdüren trafik ekipleri, tır, çekici gibi ağır tonajlı araçlar ile zincirsiz araçların geçişine de izin vermiyor.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli'de şehir içi ana arterlerde ve şehirler arası yollarda herhangi bir kapalı yolun bulunmadığını, belediye ve Karayolları ekiplerinin kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptığını kaydetti.
denizli-kar-yağişi-yol-durumu.jpg

AYDIN KAPALI YOLLAR

Aydın'ın Bozdoğan ve Karpuzlu ilçelerinin bazı bölgelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yollar ulaşıma kapandı. Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, ilçenin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışının, Muğla sınırında Bozdoğan-Yatağan yolunun kapanmasına neden olduğunu söyledi.

Bölgede kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığını belirten Apaydın, şunları kaydetti:

"Kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Yolda kara hazırlıksız yakalanan iki otomobilin mahsur kaldığı bilgisine ulaştık. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Bozdoğan Belediyesi'ne ait iş makineleri yol açma çalışmalarını sürdürüyorlar. Yolun açıldığı kısımlarda tuzlama yapılıyor. Şu anda 15 kilometrelik mesafede yol açma çalışması yapılıyor." 

YOLDA KALDILAR

Karpzulu-Milas
yolu Sarı Kısık mevkisinde de kar yağışı nedeniyle sürücüler yolda kaldı. Jandarma Bölge Trafik ekipleri, sürücülerin mahsur kaldığı bölgeye ulaştı. Ekipler, yolda kalan ve lastik zinciri bulunmayan sürücülere zincir verdi. Sürücüler, mahsur kaldıkları bölgeden kısa sürede çıkarıldı. Güvenlik ekipleri, yolda kalanlara çay ikram etti, kumanya dağıttı. Jandarma ekipleri, bölgede araçların geçişine kontrollü izin verirken, karayolları ekipleri de yollara tuz attı.



ERZURUM BİNGÖL YOLU ÇIĞDAN KAPANDI

Erzurum-Bingöl karayolu çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapandı. Alınan bilgiye göre, gece saatlerinde Erzurum-Bingöl karayolunun Çat ilçesi yakınlarında çığ düştü.

Çığ nedeniyle iki yolcu otobüsü ve çok sayıda araç mahsur kaldı. Karayolları ekipleri, mahsur kalan araçların kurtarılması için çalışma başlattı.

Çat Kaymakamlığı çığdan kurtarılan yolcu otobüsündeki 40 yolcuyu gece öğretmenevinde misafir etti.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yol açma çalışmalarının devam ettiğini, ayrıca Erzurum-Çat karayolunun 28 ve 30. kilometrelerinde de iki aracın mahsur kaldığını, kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.