BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Hava Durumu bu saate dikkat!

İstanbul hava durumu tahmini yenilendi. Kar akşam saatlerinde vuracak peki yarın okullar tatil mi? İstanbul'da son hava durumu tahmini.

Abone ol

İSTANBUL 'da okullar tatil edilirken son hava durumu tahminine göre beklenen yoğun kar akşam saatlerinde vuracak ve yarın da devam edecek. Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse de İstanbul'un ilçelerindeki hava durumu ayrıntılarını aktardı.

İstanbul'da kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. Bugün ise kar yağışı özellikle öğleden sonra etkisini artıracak.

İstanbul'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah Anadolu Yakası'nda etkili oldu. Beylikdüzü, Esenyurt, Avcılar ve Zeytinburnu'nda başlayan kar yağışı, Çamlıca, Ümraniye ve Çekmeköy'ün yüksek kesimlerinde etkisini gösterdi.

Çamlıca, Ümraniye, Çekmeköy, Hadımköy, Başakşehir, Arnavutköy, Güngören, Fatih, Eminönü, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Şişli ve Bayrampaşa bölgelerinde ara ara devam eden kar yağışının gece boyu sürmesi bekleniyor.

Yağış Maslak bölgesinde yer yer gök gürültülü kar yağışı şeklinde sürdü.

Okulların tatil edilmesinin de etkisiyle trafikte aşırı yoğunluk gözlenmedi. Kar yağışı kısa süre sonra etkisini kaybetti. Ancak öğleden sonra ve akşam saatlerinde yoğun kar yağışı görülecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin kent genelinde hazır bekletildiği ve kritik noktalarda tuzlama çalışmaları yapıldığı kaydedildi.

İSTANBUL BUGÜNKÜ SAAT SAAT HAVA DURUMU

istanbul-hava-durumu-saatlik.20150106110341.jpg

İLÇELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Mühendisleri Odası başkanı Ahmet Köse İstanbul'daki son hava durumu hakkında ayrıltılı bilgi verdi. Köse, yaptığı açıklamada, kentte soğuk havanın dün itibarıyla etkili olduğunu, kar yağışının Anadolu Yakası'nda Pendik, Sultanbeyli, Şile, Beykoz ve köylerinde, Avrupa Yakası'nda Arnavutköy, Hadımköy, Büyükçekmece ve Sarıyer'de etkisini gösterdiğini ifade etti.

ÖĞLE VE AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT
istanbul-yoğun-kar-yağişi.jpg
Bugün öğle ile akşam saatleri arasında İstanbul'un büyük bölümünde kar yağışının etkili olacağını vurgulayan Köse, şunları kaydetti:

"Yağıştan, Silivri'nin batısında kalan kesim ve Trakya kesimi etkilenmeyecek. Kar, Büyükçekmece ve doğusunda kalan kısımda görülecek. Hava çok soğuk olduğu için düşen her damla kar olacak. Yağışın bugün öğle ve akşam saatleri arasında olmasını bekliyoruz. Zaten şu an Üsküdar'da, Kısıklı'da, Çamlıca Tepesi'nde kar yağışı devam ediyor. Şile, Ağva, Tuzla, Orhanlı, Hadımköy, Beylikdüzü ve Başakşehir'de de başladı. Anadolu Yakası'nın Pendik Sultanbeyli, Şile ve Beykoz'un köylerinde 3-8 santimetre, Avrupa'da Arnavutköy, Hadımköy ve Büyükçekmece'de 3 santimetre, Sarıyer'de de 2 santimetre kar örtüsü var. Şehrin merkezindeki insanlarımız öğleden sonra kara kavuşacak."

ÖĞLEDEN SONRA ARTACAK 3 DERECE SICAKLIK VAR
istanbul-kar-yağişi.20150106110241.jpg
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde kentin belli kesimlerinde başlayan kar yağışı, öğleden sonra etkisini artıracak.

Şehrin büyük bölümünü etkileyecek yağışın, kuvvetli poyrazla birlikte tipi şeklinde görülebileceği vurgulanırken, sıcaklığın da 3 derece civarında olacağı aktarıldı.

Ayrıca, kuvvetli poyraz nedeniyle buzlanmanın yaşanabileceğine işaret edilerek, sürücülerin dikkatli olması istendi.

İSTANBUL 5 GÜNÜN HAVA DURUMU
istanbul-hava-durumu.20150106105638.jpg
GECE YARISINDAN SONRA BUZLANMAYA DİKKAT

Meteoroloji uzmanları gece yarısından sonra ise gizli buzlanma olacağı, sürücülerin özellikle viyadük ve köprülerde daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu "Köy Tim"leri de muhtarların kontrolünde, kar kürüme aparatlı traktörlerle köy yollarını açık tutuyor.

AKOM'DAN HAVA DURUMU VE KAR YAĞIŞI AÇIKLAMASI

AKOM'da görev yapan 18 birimin temsilcisi, kenti kameralardan izleyerek, olumsuz bir durumda bölgedeki ekipleri uyarıyor

Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) görev yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi daire başkanlıklarının da aralarında olduğu 18 birimin temsilcisi, olumsuz bir durumda bölgedeki ekipleri uyararak, anında müdahaleyi sağlıyor.

Kentte gece başlayan kar yağışı Anadolu yakasından sonra Avrupa yakasında da etkisini gösteriyor. Avcılar, Kağıthane,  Küçükçekmece, Bahçelievler, Bakırköy, Zeytinburnu ve Bağcılar'da tipi şeklinde kar yağışı görülüyor. 

Şehir, ana arterler, kavşaklar, meydanlar, TEM ve D-100 karayolu gibi önemli yerlere konulan 614 kamerayla AKOM'dan izleniyor.

AFAD, İSKİ, İETT, İGDAŞ, İSFALT, BEDAŞ ve AYEDAŞ ile Zabıta Daire Başkanlığı, Trafik Müdürlüğü, Sağlık Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Beyaz Masa, Yol Bakım Daire Başkanlığı, İtfaiye, Atık Yönetim Müdürlüğü, Şehir Hatları, Karayolları ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin de görev yaptığı AKOM'daki birim temsilcileri, kar yağışı nedeniyle yaşanan herhangi bir olumsuzluğu anında takip edebiliyor.

Görevliler, trafik yoğunluğu ve kar yağışının olduğu yerlerde, müdahale gereken durumlarda bölgedeki ekipleri uyarıyor.

Ana arterler, sokaklar ve kritik noktalarda hazır bekletilen ekipler de olumsuzluklara anında müdahale ediyor. Şehrin trafik akışı ise normal seyrediyor. 

Bu arada, Boğaziçi Köprüsü'nde bir süre önce başlayan tipi nedeniyle trafik durma noktasına gelince İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 4 araçla müdahale edilerek, tuzlama çalışması yapıldı.