BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

Yoksa Suudi Kralı Erdoğan'dan torpilli mi?

Azardan muaf mı kral hazretleri ya da Erdoğan'dan torpilli mi? Başbakan'ın iltimas ve kayırmalarına ne cihetle mazhar olduğu böylece tartışılıyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - Mısır'da yaşanan darbeye Suudi Arabistan'dan gelen destek, Müslümanların kafa karışıklığına neden oldu. Başbakan Erdoğan Batı'ya darbe için tepki göstermediği gerekçesi ile kızarken, Arap dünyasındaki tepkisizliğe eleştiri getirmemesi Türk medyasında da gerilim yarattı.

Başbakan'ın bir dönem basın sözcülüğü görevini de yürüten Akif Beki, bugün Radikal'deki köşesinde "Azardan muaf mı kral hazretleri ya da Erdoğan'dan torpilli mi?" sorusuna yanıt aradı.

BİR TEK SUUDİ KRALI MÜSTESNA

Yazısının girişinde "Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı’na da çattı mı çatmadı mı?  Başbakan, Mısır darbecilerine arka çıkanlara demediğini bırakmadı. Aktif veya pasif destekçilerden kimseyi pas geçmedi. Amerika’dan Avrupa’ya, oradan Körfez’e ve İslam dünyasına herkes bu giderden nasibini aldı. Tek biri müstesna, o da Suudi Kralı deniyor." diyen Beki sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sisi ve adamlarına ayni, nakdi her türlü kol kanat gerdi. Alenen beyanat verip arkalarında durmaya da devam ediyor. Ama Erdoğan, Kral Abdullah’ın yaramazlıklarını görmezden gelircesine beddualarında adını anmıyor.

Azardan muaf mı kral hazretleri ya da Erdoğan’dan torpilli mi? Başbakan’ın iltimas ve kayırmalarına ne cihetle mazhar olduğu böylece tartışılıyor."

SEDAT ERGİN'E GÖRE O SÖZLER SUUDİ KRALINA

Akif Beki'ye göre Hürriyet yazarı Sedat Ergin "Başbakan’ın ismen olmasa bile cismen tarif ederek kral hazretlerinin hissesine düşen selam ile kelamı da yolladığı görüşünde." Ergin köşesinde Başbakan'ın bası açıklamalarının hedefinde Suudi Kralı olduğunu yazmıştı.

"Hatta “Erdoğan Suudilerle köprüleri atıyor” sonucuna varmış olmalı ki bu hükmü başlığa dahi çekmiş.  Kral Abdullah’la Başbakan Erdoğan’ın isim zikretmeden atışmalarını yakalamış çünkü, gün gün deşifre ediyor.

Kral, darbeye direnenlere ‘terörist’ deyip terörle mücadelesinde Sisi’ye tam destek çıkmıştı hani!  Başbakan anında cevabı yapıştırmış: “Batı’ya, Körfez’e, İslam dünyasına sesleniyorum. Şu anda oradaki şehitleri terörist ilan edenler var...”

ERDOĞAN, KRALIN SÖZLERİNİN ALTINDA KALMAMIŞ

Kral, “Mısır’ın içişlerine karışarak fitneyi ateşleyenlerin karşısındayız” sözleriyle bize de çıkışmıştı hani!

Erdoğan, altında kalmamış onun da: “16 milyar dolar desteği verenler, darbecilerin suç ortağıdır... Mısır’daki devlet terörünü alkışlayanlar onlarla aynı izi sürecektir... Türkiye’nin Mısır’la ilgilenmesinden rahatsız olanlar var. Türkiye de sussun, katliamı görmesin, darbeyi görmesin istiyorlar...”