BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  POLİTİKA

Maliki Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Irak Başbakanı el Maliki ile görüştü. Maliki Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı.

Abone ol

Kemal Kılıçdaroğlu , Irak Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Falih El Feyyaz ile yaptığı görüşmenin ardından Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüşmek üzere Başbakanlık Binası'na geldi.

Maliki, Kılıçdaroğlu'nu Başbakanlık Binası'nın kapısında karşıladı. Kılıçdaroğlu'nun beraberindeki heyetin gelmesi ile birlikte bir heyetlerarası görüşmeye geçildi. Saat 10.45'te başlayan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, el Nahreyn Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde yaptığı konuşmada Ortadoğu halklarının iç siyasetini kendilerinin belirlemesi için CHP'nin destek olacağını söyledi. Irak'ın Cenevre sürecine katkı yapacağını ve CHP'nin barış için aktif olarak çalışacağını belirten Kılıçdaroğlu etnik ve mezhepsel farkları İslam dünyasının bir çatışmaya dönüşmeden engelleme gücü olduğunu ekledi. Laiklik vurgusuyla bitirdiği konuşmasında Kılıçdaroğlu Irak ve Türkiye ilişkilerinin güçlenmesi için çalışacağını vurguladı.

Maliki geçtiğimiz yıl Türkiye tarafından ziyaret tekliflerini reddetmiş, daha sonra Kuzey Irak ile ilişkiler ve Haşimi krizi nedeniyle ilişkiler kopma seviyesine gelmişti.

kilicdaroglu-maliki-gorusmesi.jpg

maliki-kilicdaroglu-karsilama.jpg