BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.442,67
HABER /  DÜNYA

Ricciardone miniklerle basketbol oynadı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Malatya’daki 12 Dev Adam Uluslararası Basketbol Kampını ziyaret ed...

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Malatya’daki 12 Dev Adam Uluslararası Basketbol Kampını ziyaret ederek, minik basketbolcularla basket oynadı.
12 Dev Adam Uluslararası Basketbol Kampını ziyaret için Malatya’ya gelen Ricciardone, İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, 32 sene önce geldiği Malatya’da bir kez daha bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Ricciardone, antrenörlerin giydiği şort ve tişörtle çıktığı basın toplantısında, “Biz Amerikan Büyükelçiliği olarak eğitim, kültür, spor ve değişim programlarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Amerikalılar ve Türkleri bir araya getirmek önemli. Uluslararası ilişkileri sadece hükümetler arasında değil, halklar arasında da olur. Onun için bu programı çok önemsiyoruz. Aynı zamanda çok eğlenceli bir organizasyon. Aramızda güzel bir dostluk ve yakınlaşma oluyor” diye konuştu.
Kamp çalışmalarına desteklerinin bundan sonra da devam edeceğinin altını çizen Ricciardone, “Program kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler var. Antrenör ve koçlarda kampta yer alıyor. Teksas’tan bile 4 antrenör kampta bulunuyor. Bu programa sadece bir sene değil, sürekli devam ediyoruz” ifadesini kullandı.
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, 12 Dev Adam Uluslar Arası Basketbol Kampına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Üniversiteler, yüksek lisans, doktora yapan kurumlar olmaktan çıkıp, toplumun değişik kesimlerinin spora olan ilgisini artırma noktasında da ellerini taşın altına koymaları gerekiyor” dedi.
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Dış İlişkiler Direktörü Dr. Emir Turam da, Türkiye basketbolunda altyapıyla daha çok ilgilenilmesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:
"FIBA’da, Türkiye Basketbol sıralamasında 7. sırada yer alıyor. Voleybolun 30’larda, futbolun 50’lerde olduğu bir ortamda önemli bir başarı. Bir de kadın basketbolcularımız var. 2 yıl önce Avrupa ikincisi oldular. Üst üste başarılar elde ettiler. Sadece 10 bin lisanslı kadın basketbolcu ile bu sonuçları alıyor olmamız mucize gibi bir şey. Altyapılardaki genç basketbolcu sayısını artırmalıyız. 10 bin değil de 100 bin kayıtlı kadın sporcu arasından milli takımımızı seçebilir hale gelirsek, kim bilir neler yaparız. Onun için sahne ışıklarını üst yapıdaki yıldızlardan biraz kaydırıp, altyapıya biraz daha fazla çevirmek gerekiyor.”
TBF Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak ise, 12 DABO’nun 11 yıldır Türk basketboluna hizmet ettiğini belirterek, “TBF olarak 12 Dev Adam markasıyla 2002 yılında başladığımız maceramız 11’nci yılını doldurdu. 11 yılda yaklaşık 50 bin sporcumuzu basketbol topuyla buluşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz” ifadesini kullandı.
12 Dev Adam Uluslararası Eğitim Kampı Baş Antrenörü Chris Dial da, 12 Dev Adam Uluslar Arası Eğitim Kampına 5 yıldır katıldığını ifade ederek, “Türkiye Basketbol Federasyonu çok eşsiz bir federasyon. Çünkü ülke olarak Türkiye basketbolunun seviyesini geliştirmeye çalışıyor” dedi.
Ricciardone, daha sonra eğitim kampını ziyaret etti. 12 Dev Adam Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı’ndaki minik basketbolcularla yakından ilgilenen Ricciardone, çocuklarla basketbol maçı yaptı. Erkek takımı ile bayan takımının yaptığı maçta bayan takımında yer alan Ricciardone, attığı basketlerle büyük alkış aldı. Bayan takımının 9-0 kazandığı müsabakada, Ricciardone, 5 sayı kaydetti.
Müsabaka sonrası Ricciardone, müsabaka oynadığı basketbolculara Türk ve Amerika bayraklarının yer aldığı rozet takarak, sporcularla toplu fotoğraf çektirdi.
(İHA)