BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.437,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖKDİL sınav soru ve cevapları sonuçlar ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınavı soru cevapları yok.gov.tr üzerinden yayınlandı mı? Binlerce akademisyen olmak isteyen adayların girdiği YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? YÖKDİL sınav soru ve cevapları yayınlandı mı? YÖKDİL ile ilgili tüm bilgiler internethaber'de.

Abone ol

Doktora yapmak için ingilizce puanı almak isteyen adaylar YDS'nin yanında YÖKDİL'e de girebiliyor. Peki YÖKDİL sınav soru ve cevapları yayınlandı mı sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınavı dün Türkiye çapında gerçekleşti. Sonuçlar öncesinde kaç puan alacaklarını tahmin etmek isteyen adaylar, YÖKDİL soruları ve cevaplarını araştırıyor. Peki 5 Kasım tarihli YÖKDİL soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Geçen sefer ne zaman yayınlanmıştı?

YÖKDİL SINAV SORU VE CEVAPLARI

Geçtiğimiz dönemde 2 gün içerisinde açıklanan YÖKDİL sınav sonuçlarının bu dönem de aynı süreç ele alınırsa 7 ya da 8 Kasım tarihinde adayların erişimine açılacağı düşünülmektedir. 

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YÖKDİL sınav tarihlerinin açıklanmasıyla ilgili henüz YÖK'ten resmi bir açıklama yapılmadı fakat kasım ayının sonlarına doğru YÖKDİL sınav sonuçları açıklanabilir.

YÖKDİL BARAJ PUANI KAÇ?

İlgili mevzuatsal düzenlemelerimizde olduğu ve YDS sınavında uygulandığı gibi, doktora başvuru sürecinden en az 55, doçentlik başvuru sürecinde de en az 65 olması gerekecektir.