BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Ankara Belediye Başkanı kim oldu? Mustafa Tuna kimdir

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu sorusunun yanıtı ortaya çıktı. Saat 15.00'da yapılan oylamada tek aday vardı. mustafa Tuna birinci tur oylama sonucunda Ankara'nın yeni belediye başkanı oldu.

Abone ol

Yeni Ankara Belediye Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu. Belediye Meclisi yeni başkanı birinci turda seçti. CHP aday göstermezken AK Parti tercihini Sincan Belediye Başkanı'ndan yana yaptı. Melih Gökçek'in yerine gelen isim Mustafa Tuna oldu.

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifası sonrası kimin başkan olacağı günlerdir konuşuluyordu. Bu soru nihayet cevabını buldu. Herkesin merak ettiği isim Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna oldu.

BAŞKANLIK SEÇİMİ 1. TUR SONUÇLARI
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yeni başkanı seçmek için15.00'da toplandı. Yeni başkan birinci turda seçildi.

Kullanılan oy sayısı 136
Mustafa Tuna'nın aldığı oy sayısı 104

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 140 üye bulunuyor. Bu üyelerin partilere göre dağılımı şöyle: AK Parti 100 (Melih Gökçek ile birlikte), CHP 21, MHP 15, Bağımsız 3, BBP 1 üye...

YENİ BAŞKAN KAÇ YIL GÖREV YAPACAK?

Yeni seçilen belediye başkanının görev süresi, yerine seçildiği başkanın görev süresiyle sınırlı olacak.

Mustafa Tuna aslen nereli? Eşi niye hiç ortaya çıkmıyor?

Mustafa Tuna, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. 1982 yılında, İTÜ İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünden Yüksek Mühendis unvanı aldı.

ABD'DE EĞİTİM GÖRDÜ

1982-1983 yıllarında ABD'nde eğitim gördü. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından 1995 yılında kendisine Doktor Yüksek Mühendis unvanı verildi. 1998 yılında, Su Kirlenmesi ve Kontrolü Bilim Dalında Üniversitelerarası Kurul tarafından Doçent unvanı verildi.

22. Dönem Ankara Milletvekilliği olan Mustafa Tuna 2009 ve 2014 yıllarında Sincan Belediye Başkanı seçildi.

Melih Gökçek aslen nereli eşi Nevin Gökçek ve 2 oğlu ile gelini...Melih Gökçek aslen nereli eşi Nevin Gökçek ve 2 oğlu ile gelini...Melih Gökçek aslen nereli eşi Nevin Gökçek ve 2 oğlu ile gelini...Melih Gökçek aslen nereli eşi Nevin Gökçek ve 2 oğlu ile gelini...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN