BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  EKONOMİ

Ucuz et satan marketlere sürpriz rakip! Migros'ten et kıyma kıyağı

Ucuz et satışı A101 ve BİM marketlerinde başlarken Migros sürpriz yaptı. Migros, 29 liraya kıyma 31 liraya kuşbaşı et satışı başlattı. Migros'un ucuz et kampanyası bugün bitiyor. Ancak gelen yoğun talep üzerine uzama ihtimali gündemde.

Abone ol

Ucuz et satışı ihalesini A101 ve BİM alınca ünlü mağazalar zinciri Migros sürpriz bir kampanya ile atağa kalktı. Ucuz et satışının iki marketle sınırlı kalmamasını isteyen Migros Kurumsal İletişim Direktörü Ahu Başkut Alyanak, 81 ildeki şubelerinde kendilerinin de 29 liradan kuşbaşı 31 liradan kıyma satmak istediklerini söyledi.

A101 ve BİM'in ucuz et satışı ile birlikte Migros'ta kampanya yapıp et fiyatlarını aşağıya indirdi. Cumartesi günü başlayan kampanyanın bugün bitmesi bekleniyor. Ancak Migros'un kampanyayı uzatma niyetinde olduğu gelen bilgiler arasında.

'Uzman Kasap' markalı ürünlerde bir kilogramlık kıymayı 29, 1 kilogramlık kuşbaşı eti de 31 liradan satan Migros Kurumsal İletişim Direktörü Ahu Başkut Alyanak, halkın ucuz et ihtiyacını karşılamak istediklerini söyledi.

Alyanak, Et ve Süt Kurumu'nun ucuz et programına dahil olmak için şirket olarak yaptıkları girişimlerin devam ettiğini, bu girişimlerin olumlu sonuçlanacağına inandıklarını söyledi. Alyanak, Et ve Süt Kurumu'nun açtığı ihaleye katılan şirketler arasında kendi et işleme merkezi olan tek kurumun Migros olduğunu vurgulayarak, bu tesiste tamamen hijyen şartlarda üretilmiş etleri tüm Türkiye'de dağıtacak lojistiğe sahip olduklarını vurguladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bakanlığa atandığı ilk günlerde "Et meselesini çözeceğim" diyerek, ette oluşan yüksek fiyatları düşürmek için çalışacaklarını açıklamıştı. Bakan Fakıbaba'nın 29 liraya kıyma, 31 liraya kuşbaşı et satacaklarını ifade etmesinden bir süre sonra Et ve Süt Kurumu tarafından açılan ihalede, 81 ilde şubesi olan A101 ve BİM marketleri, ucuz et satışı için yetkilendirildi.

Bakan Fakıbaba'dan ucuz et satışıyla ilgili flaş açıklama

Ucuz et satan BİM kimin? Sahibi Mustafa Latif Topbaş kimdir?