BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK Başkanı tıp dekanlar toplantısına katıldı

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan 31 Ocak'ta yürürlüğe girecek ve tartışma yaratan performansa göre ücret uygulaması açıklama yaptı

Abone ol

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 31 Ocaktan itibaren yürürlüğe girecek performansa dayalı ücret uygulamasına ilişkin YÖK'ün çalışmasının devam ettiğini ancak netleşmediğini bildirdi.

Tıp Dekanlar Konseyi ''Tam Gün ve Performans Uygulamaları'' konusunu görüşmek üzere Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz'ın ev sahipliğinde fakültesi binasında toplandı.

Toplantıya, tıp dekanlarının yanı sıra YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, GÜ Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan da katıldı.

Toplantı öncesinde AA muhabirinin, ''31 Ocaktan itibaren uygulamaya girecek performansa dayalı ücret uygulamasına ilişkin YÖK'ün çalışmasını'' sorması üzerine Özcan, ''Bu konuda YÖK'ün bir çalışması var. Yakında duyarsınız, henüz netleşmedi'' bilgisini verdi.

GÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Cinaz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bugünkü toplantının gündeminin, 1 Şubatta uygulamaya geçecek tam gün ve performans uygulaması olduğunu söyledi.

Toplantıda, bu uygulamanın son durumunun, üniversite yöneticileri, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu gözüyle değerlendirileceğini belirten Cinaz, ''Son noktaya gelinmiş olan taslakta en azından bazı değişiklikler yapılabilir mi veya bizim önerilerimizin majör olanları ve ileride çok önemli sıkıntı yaratacakların önlemini sağlayabilir miyiz diye buradayız'' dedi.

Tıp Dekanlar Konseyi toplantısının ana konusunun bu olmaması gerektiğini ifade eden Cinaz, çünkü bu konseyin ana konusunun eğitim, araştırma olduğunu söyledi. Cinaz, ''Günün olayları bizi buraya getirdi'' diye konuştu.

Cinaz, toplantının sonunda çok önemli kararlar alınacağını, bu kararların da YÖK düzeyinde ve Bakanlık düzeyinde göz ardı edilmemesini özellikle istediklerini vurguladı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor da konsey hakkında bilgi verdi. Toplantının son derece önemli olduğunu ifade eden Bor, konseyin bir önceki toplantısının ardından YÖK Başkanı Özcan ile görüştüklerini anımsattı.

Bor, ''Alternatif politika üretmekte yeterli değiliz. Yıllardır birçok konuda şikayet ettik ama 'Hadi buyurun yapın' deseler, bizim tıp dekanları olarak 'İşte bizim alternatif politikamız da budur' diyecek durumumuz yok. Artık bunu oluşturmamız, yazılı hale getirmemiz ve YÖK'e sunmamız, politikamızı da ortaya koymamız gerekiyor'' diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından basına kapalı devam eden bölümde, YÖK Başkanı Özcan, YÖK'ün tıp fakültelerinden beklentilerine ilişkin bir konuşma yaptı.