BIST 10.159
DOLAR 32,15
EURO 35,14
ALTIN 2.470,21
HABER /  GÜNCEL

Patron tacizinden kaçmak istedi ama...

Patronu tarafından tacize uğradı... Tacizden kaçmak istedi ama kovulmakla tehdit edildi... Çalışmaya ihtiyacı olduğu için göz yumdu ama...

Abone ol

İzmir'de savcılığa başvuran 26 yaşındaki mimar U.Ü. Alsancak'ta bulunan 38 yaşındaki kadın mimar M.Z.'ye ait iç mimarlık şirketinde çalıştığını ve patronunun cinsel saldırısına uğradığını söyledi.Tacizin cinsel içerikli mesajlarla başladığını öne süren U.Ü., yaşadığı olayları şöyle anlattı:

"O mesajları görmezlikten geldim. Bir gün odasında beni elle taciz etti.Tepki gösterince cinsel eğilimimin farklı olup olmadığını sordu. Bu soru zoruma gittiği için tacizine boyun eğdim. Ardından ustaların yaptığı işi denetlemek için lüks bir villaya gittiğimizde yalnız kalınca üzerime saldırdı. Elinden kurtulup uzaklaştım. Bana beni istediğini söyledi. Ben ise istemediğimi söyledim."

Kapıya yöneldiğinde patronunun "Bu kapıdan çıkarsan sabah sakın işe gelme" dediğini öne süren U.Ü., şöyle devam etti:

"Çalışmak zorunda olduğumu biliyordu ve bunu her tacizinde kullanıyordu. 'Kurtulurum' düşüncesiyle onunla birlikte oldum. Ama sonraki günlerde de her fırsatta saldırdı. Evlenmeyi düşündüğüm kişiden ayrıldım. Karşı cinsle olan ilişkilerimde psikolojik sorunlar yaşamaya başladım. Şikâyetçiyim."

'ELEKTRİK ALDIM AMA İFTİRA'

İddiaları reddeden M.Z. ise "Sadece bir ara pozitif elektrik aldım ve ona düşünce olarak açıldım. Mesajları düşüncesizce davranarak gönderdim. Sanırım işten çıkartılacağını düşünerek istifasını verip şikâyette bulundu. İftiradır" dedi. Savcı iddiaları ve cep telefonu mesajlarını dayanak göstererek M.Z. hakkında, "cinsel saldırı" dan 7 yıl, "cinsel taciz"den 2 yıl olmak üzere 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

FİLME DE KONU OLMUŞTU

Başrollerini Michael Douglas ve Demi Moore'nun paylaştığı Taciz adlı film kadın patronunun tecavüz ve şantajına maruz kalan bir çalışanın, kurtulmak için harcadığı çabayı anlatıyordu.

"11 AYLIK BEBEĞİNE MAMA ÇALDI HAPSE GİRDİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Antalya'da bir alışveriş merkezinden bebek mamasının da aralarında yer aldığı bazı maddeler çaldığı iddia edilen 26 yaşındaki kadın, tutuklandı. Genç kadın, 11 aylık bebeğiyle birlikte cezaevine girdi.

İddiaya göre, Antalya'da, 11 aylık bebeği M.T.A ve arkadaşı S.Y. ile Uncalı Mahallesi'ndeki bir alışveriş merkezine giden 26 yaşındaki S.A, marketten bebek maması, turşu, zeytin, sucuk ve şampuan aldı. Malzemeleri kasaya götürmek yerine gizlice bebek arabasına koyduğu öne sürülen kadın, marketten ayrılmak üzereyken, kendisini gören bir çalışanın müdahalesiyle yakaladı.

Market yöneticilerinin şikayeti üzerine gözaltına alınan S.A, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak 11 aylık bebeğiyle Antalya L Tipi Cezaevine konuldu. S.A. ile arkadaşı S.Y. de tutuklandı.

S.A'nın avukatı Mustafa Taşbaş AA muhabirine yaptığı açıklamada,müvekkilinin çaldığı belirtilen toplam 303 lira değerindeki malzemelerin markete iade edildiğini, market yetkililerinin de kadından şikayetçi olmadıklarını belirterek, "Suç teşebbüs aşamasında kaldı. Ancak müvekkilim, "Açıktan hırsızlık" suçlamasıyla tutuklandı. CMK 102. madde çerçevesinde, ağır cezalık sanıklar serbest bırakılırken, eşinden boşanma aşamasındaki, maddi sıkıntısı yaşayan ve bebeği için mama çaldığı öne sürülen annenin tutuklanması üzücü" dedi.

"MERDİVENLERDE KOMŞUSUNU ÖPTÜ, 8 YIL HAPİS YEDİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Apartman komşusu 41 yaşındaki N.Z .'yi merdivenlerde dudağından öpen 53 yaşındaki 5 çocuk babası N. T. tutuksuz yargılandığı Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. N.T., kolunun değdiğini ileri sürerken, N.Z., "Elleriyle iki yanağımdan tuttu, dudağımdan öptü" dedi. Üç çocuk annesi olan ev kadını N.Z. ise kendisini öpen N.T.'ye hakaret ettiği için üç ay hapis cezası aldı. Yerel mahkemenin kararı, Yargıtaya gönderildi.

Olay 7 Haziran 2008 günü saat 14.00 sıralarında Palandöken ilçesindeki Ertuğrul Gazi Mahallesi"nde meydana geldi. İddiaya göre N.Z., sofra bezini binanın dışında silkeledikten sonra apartmanın giriş katından yukarı doğru çıkmaya başladı. Bu sıradan aynı apartmanın 4'üncü katında oturan N.T., merdivenlerden hızlı bir şekilde inerken karşılaştığı komşusu N.Z.'i duvara doğru yaslayıp iki eliyle yanaklarını kavrayıp dudağından öperek gitti. Yaşanan bu olay sonrası N.Z, kendisini öpen komşusu N.T'ye, 'İt, köpek ve kavat' diye bağırdı. N.T., N.Z.'ye dönerek eliyle sus işareti yaptı ve yoluna devam etti.

3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanan N.T., ifadesinde, "Merdivenlerden inerken kolum, N.Z.'nin koluna değdi. Bunun üzerine N. bana hakaretlerde bulundu. Bu hakaretleri bertaraf etmek için bana iftirada bulundu. Kendisinden şikayetçiyim. Kendisi iftiraya alışık bir kişi. 4-5 yıl kadar önce evinin balkonuna bir erkeğin çıktığını belirterek apartmanı ayağa kaldırmıştı. Bu olayda tespit edilemedi. Bir dilenci kadını hırsızlıkla suçladığına da şahit olmuştum" dedi.

Olay günü evin bahçesinden apartmanın içerisine girdiğinde, yukarıdan inen komşusu N.T.'ye duvara dayanarak yol verdiğini belirten N. Z., komşununun iki yanağından tutarak dudaklarından öptüğünü söyledi. Korkudan elinin ayağının tutulduğunu belirten Z., "N'nin bu davranışı karşısında hakarette bulundum. Daha sonrayı olayı eşime anlattım. O da bana git olayı N'nin eşine anlat. Bende N'nin evine gidip yaşananları eşi G'ye anlattım. O da bana, 'Allah belasını versin. Arkadaşları hacca gitti. Kendisi arabayı sattı, gidemedi. Evde bunun üzüntüsü ile ağladıktan sonra kalkıp öğlen namazını kıldı. Demek evden çıkarken sana bunu yaptı' dedi. G. daha sonra belki N'nin beni gelini veya kızına benzetmiş olabileceğini söyledi. Bu olaylar nedeniyle psikolojim bozuldu. N.T'den davacayım" diye konuştu.

İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu'nun 30 Mart 2009 tarihli raporuna göre, N.Z'nin olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu açıklandı. 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı' suçundan tutuksuz yargılanan N.T, mahkeme heyeti tarafından suçlu bulanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanığın iyi halini gözönünde bulundurularak cezasını 8 yıl 4 aya indirdi. N.T'nin avukatı Naci Turan karara Yargıtay'da itiraz etti.

"KOCA CAN, EŞİ İSE BOŞANMA DERDİNDE"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Birbirlerine lise sıralarında âşık olan bir çiftin arasına hastalık girdi. Evlendikten bir ay sonra hastalanıp, 5 aydır hastaneden çıkamayan Gökhan Acar'ın eşi Muazzez Acar, 'Kötü gün' demeyip boşanma davası açtı.

Lise'de okurken tanışan, Gökhan Acar (24) ile Muazzez Acar (24), 20 Temmuz 2010'da evlendi.Bir ay sonra karın ağrısı şikayetiyle Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran Gökhan Acar'a bağırsak tıkanıklığı teşhisi konuldu. İlaç tedavisi sonuç vermeyince, ameliyata alınan Acar'ın durumu operasyondan sonra daha da kötüye gitti. Yoğun bakıma alınan Gökhan Acar, beş aydır tedavi görüyor.

Ailesi ise doktorların zamanında, gerektiği gibi müdahale edemediğini öne sürüyor. Bu iddia üzerine Sağlık Bakanlığı, inceleme başlatırken, Gökhan Acar'ın hastalanmadan bir ay evvel evlendiği Muazzez Acar da Şişli 4'üncü Aile Mahkemesi'ne boşanmak için başvurdu. Acar, boşanma nedeninin şiddetli geçimsizlik olduğunu belirttiği dava dilekçesinde şunları söyledi: "Eşim ile bir ay evli kaldık. Aile hayatı yaşayamadık. Sürekli hastanelerde tedavi görmekteydi. Felçli olmasından dolayı hiçbir işte çalışmamaktaydı. Masraflarımı babaannem karşılamıştır. Eşim ile hiçbir şekilde evli kalmamızın imkanı yoktur. Evden ayrıldığım esnada, bana ait olan özel eşyalarımı ve çeyizlerimi vermemiştir. Fiilen biten evliliğin, hukuken sona erdirilmesi için yargıya başvurma zorunluluğu doğmuştur."

"KOCASI TESLİM ETTİ, KARDEŞİ ÖLDÜRDÜ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Boşandıktan sonra kürtaj yaptıran ablasını eski eniştesinden ‘teslim alıp’ öldüren 23 yaşındaki kardeş için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istendi.

Boğazı ve bilekleri kesik cesedi su kanalında bulunan 3 çocuk annesi kadının, aile meclisi kararıyla öldürüldüğü idda edildi.

Adana’da, üç çocuk annesi Hediye Bayar’ın (25) cesedi, 16 Ekim 2010’da, su kanalında boğazı ve bilekleri kesilmiş halde bulundu.

Öldürülmeden iki gün önce eşi Murat Pamuk’tan boşandığı, bir gün önce de özel hastanede kürtajla 3 aylık bebeğini aldırdığı anlaşılan genç kadının, kocası dışında başka bir kişiden hamile kaldığı için aile meclisi kararıyla öldürüldüğü iddiası üzerine kardeşi Mustafa Bayar (23) tutuklandı.

Amca ve enişteye de dava Bayar hakkında ‘yakın akrabayı öldürme’, tutuksuz yargılanan amcası İbrahim Bayar (48) ile halasının kocası Bekir Bayar (45) hakkında da ‘yakın akrabayı öldürme suçuna azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Sanıkların yargılanmasına Adana 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Ablasını eski kocasından teslim aldıktan sonra, önce İstanbul’daki ağabeyinin yanına, ardından da diğer ablasının yanına götürmek istediğini belirten Bayar, “Küfrederek bana saldırdı. Ben de elimdeki bıçağı rastgele salladım. Salladığım bıçak boğazını kesmiş” dedi. Bayar ilk ifadesinde de “Geneleve düşmesin diye öldürdüm” demişti.

Hediye Bayar’ın eski kocası Murat Pamuk da, “Beni aldattığı için konuşarak boşandık. İlaç içtiği için götürdüğüm hastanede de kürtaj yaptılar. Hastaneden ayrıldıktan sonra da kardeşine teslim ettim. Sonrasını bilmiyorum” dedi. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.