BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Kazım'ı şartlı bırakmış

Fenerbahçe'de gözden düşen ve Galatasaray'a bonservis bedeli alınmadan verilen Kazım, şartlı bırakılmış...

Abone ol

Fenerbahçe'de istikrarlı bir performans sergileyemeyen, bulduğu şansları bazen iyi ama genelde kötü değerlendiren Colin Kazım Richards, sonunda ezeli rakip Galatasaray'a gitmesine izin verilecek kadar gözden düştü.

Ara transferde hiçbir bedel istenmeden Galatasaray'a gitmesine izin verilen Kazım'ın transferindeki en büyük gizemin "Fenerbahçe hakkında konuşmama sözü vermesi" olduğu öğrenildi.

Fenerbahçe ile 6 aylık sözleşmesi daha bulunmasına rağmen bonservis ücreti alınmadan Galatasaray'a geçmesi özgür bırakılan Kadıköy'ün haylaz çocuğu, sergilediği futboldan daha çok özel yaşamı ile hatıralarda kaldı. Özel bir yeteneği olmasına rağmen; kelepçeli parti ve takımdaki yabancı futbolcuları gece hayatına alıştırması suçlamasıyla gözden çıkarılan Kazım, affedilmesine rağmen bu kez disiplinsiz davranışları ve gereksiz kartlar görmesinin ardından uzun süredir kadroya alınmıyordu. Hem Kazım'ı hem de Fenerbahçe'yi yıpratan olaylardan sonra yöneticiler gibi teknik heyet de genç oyuncuyu defterden sildi. Fenerbahçe'ye gelmeden önce Beşiktaş'ın da istediği ancak daha çok bonservis bedeli ödeyen (1.1 milyon pound) sarı-lacivertlilere imza atan Kazım nasıl oldu da bedelsiz bir şekilde Galatasaray'a verildi?

Yaptığımız araştırmaya göre Kazım'dan ücret talep edilmemesinin nedeni Fenerbahçe hakkında konuşmama şartı. Başkan Aziz Yıldırım'ın Kazım'a ciddi uyarılar yaptığı ve kulüp hakkında açıklamalar yapmasını yasakladığı, ancak bu şartla kendisini serbest bırakabileceklerini söylediği öğrenilirken, milli futbolcunun da bu konuda söz verdiği belirtildi.

Bu durumu Galatasaray cephesinin de bildiği ve yapılan sözleşmeye böyle bir maddenin eklendiği ifade edildi.

Fenerbahçe cephesinin özellikle kelepçeli parti ile duyulan seks skandalı ve diğer özel olaylardan bahsetmesini istemediği ve Fenerbahçe'yi aşağılayıcı beyanatlar vermesini de istemediği Kazım'ın, Beypazarı Şekerspor maçından sonra Galatasaray formasını öpmesi ve ardından "Daha önce Fenerbahçe formasını hiç öpmemiştim" gibi sözler sarf etmesi, bu oyuncunun uyarı almasına neden oldu. Bu konuda hassas davranan ve polemik içinde bulunmak istemeyen iki ezeli rakip ve aynı zamanda iki ebedi dost olan Fenerbahçe ve Galatasaray kulübünün idarecilerinin Kazım'ın uyarılması konusunda harekete geçtikleri öğrenildi.

Hazırlık maçının ardından kupadaki Beypazarı Şekerspor maçında da Galatasaray forması altında gol atan Kazım'ın ise yakın çevresine "Bundan sonra sadece futbolu düşüneceğim. Çok çalışıp, yeteneklerimi en iyi şekilde kullanıp yeni takımıma katkı sağlamayı istiyorum. Milli takımın da değişmez oyuncusu olmak en büyük arzum" şeklinde konuştuğu belirtildi.