BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  POLİTİKA

Gül'ü öyle bir şarkıyla karşıladılar ki...

12 yıldır hiçbir Cumhurbaşkanı'nın ziyaret etmediği Balıkesir'de Abdullah Gül, gül yapraklarıyla karşılandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Balıkesir'de vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılandı. 12 yıl sonra ilk kez bir Cumhurbaşkanı'nın ziyaret ettiği kentte vatandaşlar, Gül'le fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarıştı.

Cumhurbaşkanı Gül'e merkeze bağlı Halalca Köyü Bndosu da 'Gülüm benim' şarkısını çaldı. Şarkıya eşlik eden Gül'ün neşeli tavırları ise objektiflerden kaçmadı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün saat 10.30'da, yoğun sis altında 'Ata' uçağıyla Balıkesir Havalimanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ü, havalimanında Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, askeri ve mülki diğer yetkililer çiçeklerle karşıladı.

BANDOCULARA 100'ER LİRA BAHŞİŞ

Cumhurbaşkanı Gül, havalimanından çıktıktan sonra yakındaki Halalca Köyü'nü ziyaret etti. Burada, üzerinde gül resimlerinin bulunduğu, üzerinde "Halalca Köyü'ne hoşgeldiniz. Biz seni çok seviyoruz. Cumhurbaşkanı sizi seviyoruz. Halalca'nın da Hakkari'nin de Cumhurbaşkanı" yazılı pankartlarla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, köylülerle sohbet etti. Köylülerin alkışlarla karşılayıp yoğun ilgi gösterdiği Cumhurbaşkanı Gül, hatıra fotoğrafı çektirdi, kucağına verilen Dila ve Ela Bacakoğlu adlı 1.5 yaşındaki ikizleri sevdi. Kaymak ve ekmek kadayıfı da kendisine hediye edilen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra 'Gülüm benim' şarkısını çalan köy bandosunu da dinledi, müzisyenlerin cebine de 100'er TL bahşiş koydu.

Cumhurbaşkanı Gül'ün köy ziyareti sırasında jandarma askerleri geniş güvenlik önlemi alırken, yakındaki Balıkesir 3'üncü Ana Jet Üssü'nden kalkan F-16 uçaklarının uçuşu dikkat çekti. Köydeki, 1997 yılında Tokat'ta şehit düşen Jandarma Er Serkan Eraydın'ın annesi Emine Eraydın'la da sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra ziyaret için Valiliğe hareket etti. Cumhurbaşkanı Gül'ü yolda, aralarında çok sayıda öğrencinin de bulunduğu kalabalık, selamladı.

VALİLİK'TE GÜL YAPRAKLARI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Balıkesir'de Valilik önünde yaklaşık 2 bin kişi karşıladı. Allerinde Türk bayrakları ve güller bulunan Balıkesirliler, 'Balıkesir seninle gurur duyuyor' sloganı attı. Karşılamaya gelenler arasında engelliler, gaziler, efe kıyafetliler dikkat çekti. Efeler bir süre oyun oynadı. Gül, Valilik merdivenlerine geldiğinde de üst katlardaki çalışanlar gül yaprakları saçtı. Cumhurbaşkanı Gül, Atatürk ve kendi posterinin asılı olduğu, kırmızı beyaz balonlarla süslenen Valilik binası girişinde toplananlara kısa bir konuşma yaptı.

Gül, "Herşeyden önce size sevgi ve muhabbetle sesleniyorum. Gösterdiğiniz bu muhabbet ve sevgi için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zaman zaman Doğu'ya, Güneydoğu'ya, bazen de batıya bütün illeri gezmek istedim. Size bugün nasip oldu. Burası Milli Mücade'lenin ateşinin yakıldığı merkezlerden birisi. Zağanos Paşa Camii, Atatürk'ün tek ve son hutbe okuduğu yer. Burası en verimli topraklara sahip olan bir ilimiz. Hepimiz size hizmet etmek için varız. Bundan emin olun. Hiçbir ayrım yapmadan hepinize hizmet etmek, kucaklamak için devlet görevlileri vardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Vali Yılmaz Aslan'ı makamında ziyaret edip kentle ilgili bilgi aldı.