BIST 10.158
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.399,08
HABER /  GÜNCEL

YÖK Başkanı Özcandan acı itiraf

YÖK Başkanı Özcan öğretmen kalitesinden şikayet etti. Oğlunun öğretmenini örnek gösterdi.

Abone ol


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, öğretmenlerin kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini belirtirken ilginç bir örnek verdi. Özcan, "Oğlumun öğretmeninin çok iyi matematik bildiğinden emin değilim." dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin 16. Dönem Yazar Okulu açılış dersini veren Özcan, YÖK'ün çalışmalarını anlattı. Mesleki eğitimi geliştirmek adına iki önemli adım attıklarına işaret eden Özcan, teknoloji üniversitelerinin kurulmasına ilişkin kararın Bakanlar Kurulu'nda imzalandığını söyledi.

Bu üniversitelerin uygulama mühendisi yetiştireceğine dikkat çeken Özcan, işçilerin içinde çalışan bu mühendislere imza atma yetkisi verilmemesi için Mühendisler Odası'nın karşı çıktığını aktardı. Bu engelin ortadan kalktığını söyleyen Özcan, gelecek yıldan itibaren mesleki eğitim fakültelerinin teknoloji fakültelerine dönüşeceğine dikkat çekti.

NİTELİKSİZ HOCALAR ÖĞRETMENLİK YAPIYOR

Öğretmenlerin kalitesini yükseltme adına çalışma yaptıklarını dile getiren YÖK Başkanı, ilginç bir örnek verdi: "Oğlumun öğretmeninin çok iyi matematik bildiğinden emin değilim. Ben arada sırada bakıyorum mesela bizim zamanımızdan daha niteliksiz hocalar sistemde öğretmenlik yapıyor. Maalesef. Onun için çocuklar başarı gösteremiyor. Seviyeleri tamamen düştü." diye konuştu.