BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.409,63
HABER /  DÜNYA

Obamanın bu selamı kriz çıkardı!

Obama'nın Japon İmparatoru ile karşılaşması esnasında verdiği selam ABD’li muhafazakârları kızdırdı.

Abone ol

Saygın ekonomi dergisi Forbes’un geçen hafta “Dünyanın en güçlü adamı” olarak ilan ettiği ABD Başkanı Barack Obama’nın Japonya ziyareti sırasında Japon İmparatoru Akihito karşısında eğilmesi kriz yarattı.

Nisan ayında Suudi Arabistan’a yaptığı ziyarette de Suudi Kralı Abdullah’ın önünde iki büklüm olan Obama, ülkesindeki muhafazakârları ayağa kaldırmıştı. ABD Başkanı, aynı hareketi Akihito karşısında da yapınca büyük tepki çekti.

“Saygı bu mu”

Muhafazakâr Los Angeles Times gazetesi “ABD Başkanı kralların karşısında daha ne kadar eğilecek” diye sordu. Gazete, Obama ve eşi Michelle’in İngiltere’ye yaptıkları ziyarette Kraliçe Elizabeth’le sadece tokalaştıklarını hatırlatarak, “Bu kadar eğilmek İmparator’a saygının bir göstergesi olsa da, Elizabeth’le yaptıkları gibi dik bir tokalaşma çok daha güzel gözüküyor” yorumununu yaptı. Gazete, ayrıca Akihito’nun babası İmparator Hirohito’nun İkinci Dünya Savaşı sonrası müttefik kuvvetlerinin Uzak Doğu’daki komutanı olan Amerikalı General Douglas MacArthur’un kararıyla tahtta kalabildiğini de hatırlattı. Gazete Hirohito’nun General MacArthur Japonya’nın teslim anlaşmasını imzaladığı görüşmenin fotoğrafına da yer verdi.