BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,14
ALTIN 2.472,33
HABER /  DÜNYA

Sarkozynin kısa boyu iki ülkenin arasını açtı!

Sarkozy milli maç için İrlanda'ya gidecekti. Ancak Cumhurbaşkanı'nın kısa boyu neredeyse iki ülkenin arasını açacaktı.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, Fransa ile İrlanda arasında dün Dublin’de oynanan Dünya Kupası play-off maçı için İrlandalı yetkililerden “VIP locası” (VIP Box) istemesi üzerine, İrlandalıların Sarkozy’nin kısa boyu nedeniyle ayağının altına kutu koyulmasını istediğini sanınca iki ülke arasında gerginlik yaşandığı bildirildi

İngilizce’de “box” kelimesi hem “bölme”, hem de “kutu” anlamına geliyor.

‘30 cm mi olsun, 60 cm mi?’

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde çıkan habere göre, Fransa Diplomatik İlişkiler Bakanlığı tarafından İrlandalı yetkililere gönderilen notta, “Cumhurbaşkanı, katılmayı çok istediği maçta kendisine bir VIP bölmesinin ayrılmasını istiyor” denildi. İrlanda tarafından buna cevaben nasıl bir kutu istendiği soruldu ve seçenekler şöyle sıralandı: “İlk kutumuz 30 cm yüksekliğinde ve Cumhurbaşkanı’nın sahanın büyük kısmını görmesini sağlayacaktır, ancak kuzeybatı bölümünü göremeyebilir. İkinci kutu ise 60 cm yüksekliğinde ve sahanın tamanını görmesini sağlar, ancak basın da bu kutuyu görebilir.”

Fransa’dan sitem

Fransız diplomatın buna cevabı ise, “Bir yanlış anlama olduğu anlaşılıyor. Biz VIP bölmesi derken, Cumhurbaşkanı’nın üzerinde duracağı bir kutuyu kastetmedik. Yabancı medyanın Cumhurbaşkanı’nın boyuyla ilgili espirili sözler beklesek de, bunu İrlanda hükümetinin bir temsilcisinden beklemeyiz” şeklinde oldu.

Daily Telegraph, internette dolaşan bu yazışmanın gerçek olup olmadığıyla ilgili kesin bir bilgi bulunmadığını da belirtti.