BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,06
ALTIN 2.466,04
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sahte okul kayıtları inceleniyor

Sahte evrak kullanarak çocuklarını istedikleri okullara kaydettiren velilere hapis cezası uyarısı.

Abone ol

"En iyi okul eve en yakın okul" sloganıyla başlayan e-kayıt'ı sahte evrakla delen veliler takibe alındı. Tespit edilenlere hapis cezası gündemde.

Milli Eğitim Bakanlığı e-kayıt sistemi ile bu yıl 1 milyon 268 bin öğrenciyi Ulusal Adres Veri Tabanını dikkate alarak okullara kayıt yaptı. Pek çok sayıda veli ise kayıtların öncesinde adreslerini sahte evraklarla çocuklarının gitmesini istedikleri okulların yanlarına taşıdı. Bakanlık bu adreslerin doğruluğunu tespit için inceleme başlattı.

MEB Müsteşarı Yaşar Özgül imzasıyla il milli eğitim müdürlerine gönderilen genelgede e-kayıtlarda belirtilen adreslerin araştırılması istendi. Bu kapsamda yanlış verildiği tespit edilen adres beyanları çıkarılacak. Tespit edilen ailelerle ilgili yasal takibat başlatılacak.

CEZA 6 AYDAN BAŞLIYOR

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 67'inci maddesine göre "Gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesi veren köy veya mahalle muhtarları ile herhangi bir işlem sebebiyle nüfus müdürlüklerine gerçek dışı beyanlarda bulunanlar ve bunlara tanıklık edenler 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabiliyor.