BIST 10.654
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.428,06
HABER /  POLİTİKA

CHPye Menderes sözü ile taş attı

Bülent Arınç, bu kez Afyonkarahisar'da konuştu. Hedefinde yine Baykal vardı. CHP'yi Menderes'in bir sözü ile vurdu.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Biz, hizmet odaklı siyaset yapıyoruz. Çıkar amaçlı siyaset yapılır, 'hele bir işbaşına gelsem, kendimin ve çevremin cepleri dolsa. 'Dostuma, yarıma, yarenime birşeyler yapabilsem' diyenler de siyaset yapıyor. 'Benim ideolojim iktidara gelse de milletin anasını ağlatsam' diyenler de siyaset yapanlar da var'' dedi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin açılışında konuşan Bülent Arınç, Türkiye'nin yönetim biçiminin cumhuriyet olduğunu, muhalefetsiz bir iktidar düşünemediğini söyledi. Muhalefet partilerini daima sevdiklerini ama onların kendilerini anlayamadığını belirten Arınç, şunları kaydetti:

"Muhalefetsiz bir parlamento da olmaz. Biz muhalefeti seviyoruz da CHP ile MHP bu sevginin farkında değil. Ama dün söylediklerini duydunuz. Biz seviyoruz, muhalefetsiz olmaz bu iş.

Allah güzel bir muhalefeti ülkemize nasip etsin bir, bunları da ıslah etsin güzel hale getirsin iki''

''ALLAH HİÇBİR İKTİDARA CHP GİBİ MUHALEFET GÖSTERMESİN''

Yıkıcı muhalefetin ülkeye hiçbir hayır getiremeyeceğini belirten Arınç, muhalefet yapılırken, kişilik haklarıyla oynanmaması, özel yaşam girilmemesi ve hakaret yapılmaması gerektiğini bildirdi.

Arınç, şunları kaydetti:

''Rahmetli Menderes'in Yassıada'da söylediği bir sözün bilmiyorum gerçeklik payı nedir? Aramızda o günleri yaşamış insanlar da olabilir, 'Allah hiçbir iktidara CHP gibi muhalefet göstermesin' demiş olduğunu söylerler. Şimdiki günler belki o günler. Ama biz Demokrat Parti değiliz. İnşallah onların açtığı demokrasi yolunda yürüyen, ama halkın en büyük desteğini arkasına alan ve Allah'a güvenen bir iktidarız.''