BIST 10.223
DOLAR 32,34
EURO 34,90
ALTIN 2.389,93
HABER /  SPOR

Putinden ilginç maç yorumu

Rusya'nın 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-off karşılaşmasında Slovenya'yı 2-1 yenmesi Rusya'da sevinçle karşılandı.

Abone ol

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri Play-off karşılaşmasında Slovenya'yı Moskova Lujniki stadında ağırlayan Rusya, maçı 2-1 kazandı.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin ve Slovenya Başbakanı Borut Pahor vip locasından karşılamayı takip etti. Putin'in sakin grünümüne rağmen, Pahor'un heyecanı dikkat çekti.

Karşılaşmanın ilk golünü 40. dakikada Rusya Milli takımından Dinyar Bilyaletdinov kaydetti. Rusya 52. dakikada yine Bilyaletdinov'un şutu ile ikinci golü elde etti.

Slovenya'nın golünü ise 88. dakikada N. Pecnik attı. Böylece 83. dakikada oyuna giren Pecnik'le golü bulan Slovenya, 18 Kasım Çarşamba günü Slovenya'da yapılacak rövanş için umutlandı.

PUTİN: ZIPLAMADAN HOP DEMEYİN!
Slovenya Başbakanının maç öncesinde, "Sayın Başbakan Putin'in zaferimizi kabul etmesini istiyoruz." değerlendirmesine Putin, "Zıplamadan hop demeyin!" karşılığını verdi. Putin, "İyi olan kazanacak. Futbol sahasında sportmence bir müsabaka olacak. Elbette dostça." ifadelerini kullandı.

MEDVEDEV AYAKTA ALKIŞLADI

Başbakanı Vladimir Putin, Slovenya Başbakanı Borut Pahor ile birlikte maçı Moskova Lujniki stadının VIP bölümünden izlerken, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, APEC zirvesi için bulunduğu Singapur'da maçı televizyondan ekonomi danışmanı Arkadi Dvorkoviç'le birlikte izledi. Maçı büyük bir heyecanla takip eden Medvedev, sonucu ayakta alkışladı.