BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

Savaşta kaybolan köpek geri döndü!

Avustralya ordusunda patlayıcı arama köpeği olarak görev yapan bir labrador, Afganistan’ın güneyinde bir çatışma sırasında kaybolduktan 14 ay sonra sağ salim bulundu.

Abone ol

Avustralya’nın özel kuvvetlerinde patlayıcı bulma konusunda eğitilmiş siyah renkli dişi labrador “Sabi”nin, geçen hafta bir Amerikalı asker tarafından Afganistan’ın kuzeyindeki Uruzgan vilayetindeki bir üs yakınlarında bulunduğu belirtildi.

Avustralyalı birliklere teslim edilen köpeğin eğitmeni, köpeğine kavuştuktan sonraki açıklamasında, “Ona tenis topu attım, hemen yakaladı. Bu, eğitimi sırasında sık sık oynadığımız bir oyundu. Ona yeniden kavuşmak inanılmaz” ifadesini kullandı. Sabi, Eylül 2008’de Avustralyalı, Amerikalı ve Afgan kuvvetleri ile Taliban militanları arasında Uruzgan’da çıkan bir çatışmada kaybolmuştu Çatışmada, köpeğin eğitmeni dahil 9 kişi yaralanmıştı.

Köpeğin bulunduğu birlikten olan ve ocak ayında Britanya’nın en yüksek nişanı Victoria Cross alan bir başka asker Mark Donaldson, “Köpeği yeniden bulmak, eğitmeni ile Sabi’yle çalışmış diğerleri için yeni bir sayfa açmak anlamına geliyor. Bu, birliklerin moralini düzeltecektir” diye konuştu.