BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,86
ALTIN 2.436,51
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

YÖK Başkanı düşünce toplulukları ile buluştu

YÖK Başkanı Özcan düşünce toplulukları ile düşünce ve fikir alışverişi için bir araya geldi ve yapılan toplantı da merak edilenleri de cevapladı

Abone ol

Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı Sinan Oğan, YÖK'ün ve üniversitelerin, düşünce kuruluşlarıyla işbirliği yapmasını önemsediklerini bildirdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile bugün yemekte biraraya gelen düşünce kuruluşlarının temsilcileri, toplantıdan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TÜRKSAM Başkanı ve Türkiye'deki Düşünce Kuruluşları Platformu Dönem Başkanı Sinan Oğan, ''bugüne kadar Türkiye'deki düşünce kuruluşlarının fazla muhatap alınmadığını'', ilk defa geçen hafta İçişleri Bakanı ile düşünce kuruluşları temsilcilerinin bir toplantı yaptığını, bugün de YÖK Başkanı ile biraraya geldiklerini söyledi.

Bu toplantıların devam edeceğini düşündüklerini dile getiren Oğan, şunları kaydetti:

''Bu anlamda Türkiye'nin düşünce üreten merkezlerinin dikkate alınması önemli. Özellikle de YÖK'ün, üniversitelerin, düşünce kuruluşlarıyla işbirliği yapmalarını son derece önemsiyoruz. Sayın Başkan da bu çerçevede önerilerimizi dikkate aldı. Düşünce kuruluşları, özellikle dış politika alanında çalışıyor. Ben dış politika alanında Türkiye'de üniversitelerin uzmanlaşması konusuna vurgu yaptım. Ermeni sorunumuz var Ermenice bilen diplomatımız, uzmanımız yok. Rusça, Arapça bilen uzmanlar Türkiye'de ciddi sıkıntı yaşıyor. Düşünce kuruluşları olarak biz bunun da sıkıntısını yaşıyoruz. Bu çerçevede fikir alışverişinde bulunduk. Sayın Başkan da bunları dikkate alacağını ifade etti.''

Oğan, YÖK'ün yapılanması konusunun detaylı olarak ele alınmadığını dile getirerek, ''Bu bir ilk tanışma toplantısıydı. Bundan sonra da belli aralıklarla bunu devam ettireceğimizi belirttik'' diye konuştu.

Dış Politika Enstitüsü Başkanı Seyfi Taşhan da YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan ile düşünce kuruluşları ve üniversiteler arasındaki ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını bildirdi.

Taşhan, üniversiteler ile düşünce kuruluşlarının ihtisaslaşmış elemanlar yetiştirilmesi konusunda işbirliği yapması konusunun da ele alındığını, toplantının çok faydalı geçtiğini söyleyen Taşhan, bu toplantıların devam edecek olmasından dolayı da memnunluk duyduklarını dile getirdi.

21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ da üniversitelerde yapılan seçimlerde en fazla oyu alan kişinin rektör olarak atanması gerektiğini belirterek, ''Bunun üzerinde ne YÖK'ün ne de cumhurbaşkanının bir tasarruf hakkı olmalıdır. Demokrasi bunu gerektirir diye düşünüyorum. Bunu toplantıda ifade ettim'' dedi.