BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  EKONOMİ

THY 2010 yılının pazar lideri seçildi

Havacılık sektörünün önemli uluslararası yayınlarından Air Transport World (ATW), Türk Hava Yollarını (THY) 2010 yılının ''Pazar Liderliği'' ödülüne layık gördü

Abone ol

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, sektör çevresince yakından izlenen ve son derece itibarlı bir yayın kuruluşu olarak değerlendirilen ATW'nin ''Pazar Liderliği'' ödülü, 8 Şubat 2010 tarihinde, Washington DC'de gerçekleştirilecek törenle THY Genel Müdürü Temel Kotil tarafından teslim alınacak.

ATW dergisi editörü Perry Flint, ''Pazar Liderliği'' ödülü için THY'yi, sektör için oldukça zorlu geçen bir dönemde, THY'nin sürdürülebilir hızlı büyüme ve karlılığı aynı anda başararak, rekabet üstünlüğü elde etmesi gerekçeleriyle seçtiklerini belirtti.

THY'nin, Avrupa'nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olduğunu ve 2010 yılında trafik ve gelir performansıyla sektörün çok üzerine çıktığını ifade eden Flint, bu başarının jüri komisyonu tarafından oldukça etkileyici bulunduğunu söyledi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de konuya ilişkin açıklamasında, THY'nin, ATW tarafından ödüle layık görülmesinden ötürü mutluluk duyduğunu belirterek, ''THY'nin gerçekleştirdiği stratejik büyüme kararının bu ödülle bir kez daha taçlandırıldığını'' kaydetti.

Kazanılan ödülün, THY için daha da önemli başarılara imza atmak açısından önemli bir motivasyon kaynağı olacağını belirten Kotil, kaliteli, karlı ve sürdürülebilir büyüme stratejisinde, THY'nin örnek bir model olarak tüm dünyaca kabul edildiğini vurguladı.

THY'nin sektöre yön veren bir havayolu şirketi olduğuna işaret eden Kotil, 2011 yılında çok daha önemli başarılara imza atacaklarını belirtti.