BIST 10.006
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.440,04
DÜNYA

Yok artık daha neler! Simpsonlar bunu da bildi: Titanik ziyaretinde tüyler ürperten kayıp denizaltı kehaneti!

1989 yılında yayın hayatın başlayan The Simpsons (Simpsonlar) dünyanın en uzun soluklu dizisi olmanın yanında dünya genelindeki olayları tahmin etmesiyle de fenomene dönüştü. Simpsonlar’ın kehanetleri sosyal medyada dolaşırken son olarak dizinin Titanik’i ziyaret etmek için turistik gezi düzenleyen ve haber alınamayan denizaltının battığını bildiği ileri sürüldü.

5 kişilik bir ekip Kanada’nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 kilometre uzaklığındaki Titanik’in enkazını açıklamak için 18 Haziran Pazar günü dibe daldı ve bir daha da çıkamadı.

"Denizaltından sinyal kesilince sahil güvenlikleri harekete geçti"

Titan'daki 5 kişilik ekipte Britanyalı milyarder kaşif Hamish Harding, ünlü Fransız dalgıç Paul-Henri Nargeolet, Pakistanlı iş insanı Şehzade Davut'la 19 yaşındaki oğlu Süleyman Davut ve OceanGate Expeditions'ın kurucusu Stockton Rush bulunuyor. Pazar gününden bu yana Titan'la bağlantı kesilmiş durumdaydı.

Denizaltı Titanik'in yakınında bulundu

ABD Sahil Güvenliği'nden açıklama geldi. Pazar gününden bu yana gece gündüz aranan Titan Titanik'in yakınlarında bulundu. 

Denizaltında bulunan 5 kişinin ise hayatını kaybettiği açıklandı.

Simpsonlar'ın senaristi aynı yolculuğu yaptı

Simpsonlar'ın senaristi Mike Reiss , geçen yıl OceanGate Expeditions ile Titanik'e aynı yolculuğu yaptı. Reiss 19 Haziran Pazartesi günü BBC Breakfast'e yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Şirketle biri Titanik'e ve üçü New York City'den olmak üzere dört farklı dalış yaptım ve her seferinde en azından kısa bir süre için iletişim kesildi"

Simpsons bunu da bildi

Reiss bu açıklamaları yaparken kehanetleriyle ünlü The Simpsons dizisinin, okyanusunda dibinde yatan Titanik enkazına turist götürürken kaybolan denizaltını da bildiği iddia edildi.

Titan adlı denizaltının, keşfetmek için daldığı Titanik'in enkazında sıkışıp kalabileceğine dair endişeler söz konusuyken 1989 yılında  başlayan The Simpsons (Simpsonlar) dizisinin bir bölümü benzer senaryoları içeriyor.

2006'da yayınlanan bir bölümde kayıp Titan olayına ürkütücü derecede benzer bir hikayeyi hatırladılar.

Söz konusu bölümde; aile reisi Homer Simpson, biyolojik babası Mason Fairbanks olduğuna inandığı bir adam tarafından bir maceraya atılıyor. Fairbanks, Homer'ı gemisine çıkarır ve ona batık geminin kayıp zümrüt hazinesi olan "Piso Mojado" dan bahseder. Mason ve Homer sonunda hazineyi bulmak için bireysel denizaltılarla okyanusun derinliklerine gitmeye karar verdiler. Ancak ikili ayrılınca ortalık karışır.

Homer bir mercanın içinde sıkışıp kalır ve damarındaki oksijen azaldıkça bilincini kaybetmeye başlar. Simpsons'ın babası sonunda üç gün sonra bir hastanede uyanır ve çetin sınavdan sağ kurtulur.

Sitene Ekle