BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.411,79
HABER /  SPOR

Yılmaz Vurala çok ağır ceza

PFDK ceza dağıttı! Kocaelispor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'a 3 maç ceza geldi. İşte diğer cezalar;

Abone ol Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kocaelispor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'a 3 maç ceza verdi.

Kurul, bugünkü toplantısında, 18 Ekim'de Turkcell Süper Lig'de oynanan Kocaelispor-Fenerbahçe maçında, sportmenliğe aykırı eylemleri nedeniyle Yılmaz Vural'ı 3 maçla cezalandırdı.

Bu arada, 19 Ekimde Galatasaray ile Trabzonspor takımları arasında oynanan Turkcell Süper Lig maçında, sarı-kırmızılılara, taraftarının kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle 80 bin YTL ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle 10 bin YTL olmak üzere toplam 90 bin YTL para cezası uygulandı.

Trabzonspor'a da aynı maçta taraftarının kötü ve çirkin tezahüratı dolayısıyla 40 bin ve yine taraftarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 10 bin YTL olmak üzere toplam 50 bin YTL para cezası verildi.

BEŞİKTAŞ VE TRABZON'UN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda Beşiktaş ve Trabzonspor kulüplerinin, televizyon yayın gelirlerinin dağıtım kriterleriyle ilgili yaptıkları itirazı reddetme kararı aldı.

Futbol Federasyonu'nun, 3 Eylüldeki toplantısında, 2008-09 sezonu için uygulanacak yayın gelirleri dağıtım kriteriyle ilgili aldığı karara, Beşiktaş ve

Trabzonspor Kulüpleri, hak kaybına uğradıkları gerekçesiyle itiraz etti. Konuyla ilgili kararını bugünkü toplantısında veren Tahkim Kurulu, iki kulübün

başvurusunu da oy birliğiyle reddetti. Federasyonun yeni sezon için belirlediği kriterde, naklen yayın gelirlerinin yüzde 11'inin, Süper Lig'de şampiyon olan takımlara, şampiyonluk sayılarına göre dağıtılması maddesi de yer alırken, Beşiktaş ve Trabzonspor Kulüpleri, önceki yıllarda uygulanan garanti para yerine, bu sezon şampiyonluk sayısına göre bir model getirilmesine karşı çıkmıştı.

Bu arada kurul, futbolcu Ersen Martin'in Trabzonspor'dan alacağının 180 bin 901 YTL olduğunu açıkladı

PFDK'nın verdiği öteki cezalar şöyle:

3 maç: Metin Diyadin (Çaykur Rizespor Teknik Direktörü), Çağlar Bakır (Ünyespor Antrenörü), İbrahim Halil Kaçmaz (Bağlar Vuralspor Antrenörü)
2 maç: Ergün Teber (Gençlerbirliği), Köksal Yedek (Kayseri Erciyesspor), Adem Güçlü (Bulancakspor), Soner Bala (Hatayspor)
1 maç: Hasan Baykal (Batman Petrolspor)
3 ay hak mahrumiyeti: Kemal Uysal (Elazığspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor maçının saha komiseri)
15 gün hak mahrumiyeti: Adil Cenkçiler (Bursasporlu yönetici), Tahsin Çobanoğlu (İzmirsporlu yönetici)
25.000 YTL: Beşiktaş, Fenerbahçe
24.000 YTL: Eskişehirspor
12.000 YTL: Kasımpaşa
10.000 YTL: Bursaspor, Kocaelispor, Demirçelik Karabükspor
8.500 YTL: Balıkesirspor
7.500 YTL: Sivasspor
7.000 YTL: Fatih Karagümrük
6.500 YTL: Bursa Nilüferspor
6.000 YTL: Bulancakspor
5.000 YTL: Gaziantepspor, Mardinspor, Lüleburgazspor, Bandırmaspor, Aksarayspor, Batman Belediyespor
2.500 YTL: Kartalspor
1.500 YTL: Şanlıurfaspor, İskenderun Demirçelikspor
1.000 YTL: Kastamonuspor, Ceyhanspor