BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.441,18
HABER /  POLİTİKA

Yılmaz sağın abisi olacak

Siyasete dönüş mesajı veren Mesut Yılmaz DYP ve ANAVATAN’da nabız yoklayacak.

Abone ol

Siyasete dönüş mesajı veren Yılmaz DYP ve ANAVATAN"da nabız yoklayacak. ANAVATAN kurmayları gelişmeleri "Bir lider adayı bulunursa, merkez sağ birleşebilir" diye değerlendirdi.


ESKİ Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın merkez sağda bütünleşmeyi sağlamaya yönelik çalışmalarda rol alacağını açıklaması, siyasette dalgalanma yarattı. Yılmaz'ın kısa bir tatilden sonra başta DYP ve ANAVATAN olmak üzere siyasi çevrelerde nabız yoklamaya başlayacağı öğrenildi. Bu harekete, başını Hüsamettin Özkan'ın çektiği DSP'li bir grubun da destek vermesi bekleniyor.

Yılmaz'ın atacağı en önemli adım, ANAVATAN'ın lideri Erkan Mumcu ile bir araya gelmesi olacak. Araları pek iyi olmayan ikilinin 'bütünleşme için' aynı karede yer alabileceği belirtiliyor.

SONUÇ ALINABİLİR

Yılmaz'ın açıklaması, ANAVATAN'da 'gece' geç saatlere kadar değerlendirildi. Mumcu'nun kurmaylarıyla yaptığı değerlendirmeden, ANAVATAN'ın bu sürecin dışında kalamayacağı sonucu çıktığı kaydedildi. Mumcu'nun kurmayları, şu değerlendirmeyi yaptılar : "Merkez sağda bütünleşme için liderlik ve parti çatısı kavgası yapılmazsa, sonuç alınabilir. ANAVATAN'ın bunun dışında kalması mümkün olmaz"

Bu arada kulislerde Yılmaz"ın, merkez sağdaki bütünleşme hareketi başarılı olursa bu cephenin 'cumhurbaşkanı adayı' olmayı hedeflediği de konuşuluyor.

Hürriyet