BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Yılmaz Özdil'den güldüren hava yazısı

Yılmaz Özdil hava durumu sunmaya niyet ederse ne olur dersiniz. Ortaya işte böyle bir yazı çıkar.

Abone ol

İNTERNET HABER - Hürriyet si yazarı Yılmaz Özdil, karlı havadan ve son günlerin gözdesi meteorolojiden etkilenip 'hava durumu' yazdı.

Özdil'in yazdığı hava durumu nasıl olur derseniz... Sanırız bundan farklı bir şey olmazdı. İşte Özdil tarzı 'yurtta hava';

"Okyanus ötesinden gelen soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına aldı, Ankara’da don bekleniyor sayın seyirciler...

Ki, Bülent Arınç’ın tuzlama çalışmalarına rağmen, bi devlet büyüğümüzün don’lu görüntüleri ortaya çıktı bile.

*

İmralı alçak basıncı ve buna bağlı cephe sistemlerinin etkisi altında kalan güneydoğu bölgemiz, gündüz taşla karışık yağmurlu, akşam sağanak havayi fişekli... Hissedilen sıcaklık molotoflarla yer yer üç ila beş derece birden yükselecek. Asrın lideri olduğumuz için, “açılım” başlattığımız için, bu asırda tüm köy yolları “kapalı...” Kış turizminin gözdesi Kandil, ski yapmaya müsait.

(Flaş flaş flaş, son dakika: Devlet meteoroloji işleri genel müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, sayın İmralı’ya “alçak” basınç demek suretiyle sürece zarar vermek gibi bir niyet olmadığı, bunun tamamen teknik bir terim olduğu, ancak, bundan böyle hava şartları n’olursa olsun sayın İmralı’ya “yüksek” basınç veya “ulu” basınç deneceği bildirildi.)

*

Hocaefendi’nin tavrı, Beyaz Saray’ın CHP daveti, Anayasa Mahkemesi’nin tutuklu vekiller kararı ve son kamuoyu anketlerine göre... Rüzgâr muhalefetten yana etkili, kıyı kesimlerinde fırtına şeklinde, iktidardan yana hafif esiyor. Rüzgârın yönü, rüzgârgüllerinden takip edilebiliyor. Mesela, yaz sıcağında, sokaklarımız alev alev yanarken penguen yayınlayan arkadaşlar bile, Kılıçdaroğlu’nun bütçe konuşmasını kesintisiz naklen yayınladı, düşün!

*

Anlaşılan o ki, bu saatten sonra avanta uranyum bile dağıtsan, nafile... Yerel seçimde, yalancı bahara mart karı yağacak gibi görünüyor.