BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Çevre dostu dizeli bekleyen tehlike!

Yeni üretilen çevredostu dizeller araç sahiplerine kış mevsiminde sorun yaratacak.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞHABERLER)

Çevredostu yeni dizel yakıtlar araç sahiplerini kış mevsiminde zor durumda bırakıyor.Araştırmalara göre çevredostu yeni dizeller kıs mevsiminde araçların bozulma riskini arttırıyor.

Araştırmacıların elde ettiği sonuçlara göre çevredostu yeni dizel teknolojisi sürücüleri bozulma ve bunun yanında birçok tehlikeli durumla karşılaşacak konumlarda bırakıyor.

Yakıt tedarikçileri yeni yakıtları mısır, şeker kamışı ve kolza gibi tahıllar kullanılarak üretilen çevredostu dizeli Avrupa Birliğine onaylattı. Fakat yeşil yakıt olarak bilinen bu yeni keşifte bioyakıt konsantrasyonu arttığı için soğuk havalarda dizel otomobillerin ani arıza oranında yüksek bir artış gözlendi.

Avrupa'nın soğuk ülkelerinde araç arızası hakkında gelen telefon ve başvuruların arttığı bildirildi.Yetkililer yakıt probleminin yaz aylarında saptandığını fakat sadece araca belirli oranda güç kaybettireceğini öngördüklerini açıkladılar.

Avrupadaki araç sahiplerinin arıza ve şikayetleri günden güne artarken Avrupa Petrol Sanayi'nin gelen tepkiler üzerine ne tür bir çözüm bulacağı zamanla bekleniyor.