BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Yılın son MGKsı toplanıyor

Yılın son MGK toplantısı bugün Gül'ün başkanlığında bugün yapılıyor.

Abone ol

Yılın son MGK toplantısı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında bugün yapılıyor. Başta sınır ötesi operasyonlar ve eve dönüş yasası olmak üzere üyelerin gündemi yoğun.

MGK toplantısına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve kurul üyeleri katılacak.

Resmi gündemi henüz kesinleşmemesine karşın, MGK'da, 17 Ekim'de Meclis'ten geçen tezkere çerçevesinde 28 Kasım'da TSK'ya verilen yetkiye dayanılarak biri kara ikisi de hava olmak üzere Irak'ın kuzeyine yönelik yapılan üç geniş kapsamlı sınırötesi operasyon ve bu operasyonların sonuçlarının değerlendirilmesi bekleniyor.
MGK'da, Genelkurmay Başkanlığı'nın operasyonların sonuçları ile iç ve dış yansımalarına ilişkin Kurul üyelerine geniş kapsamlı bilgi vermesi bekleniyor.

MGK toplantısında, sınırötesi operasyonların yanı sıra Irak'ın kuzeyine yönelik ekonomik, siyasi ve diplomatik tedbirler ve girişimlerin de masaya yatıracağı bildirildi.

Bununla bağlantılı olarak Hükümetin de dağdaki terör örgütü üyelerinin "eve dönüşünü" sağlayacak yasal çalışmalar hakkında da Kurula bilgi sunması bekleniyor.

Bu çerçevede, toplantıda Hükümetin üzerinde çalıştığı belirtilen TCK'nın 221 maddesi ile buna bağlantılı olarak bazı yasalarda yapılacak düzenlemelerin de gündeme geleceği kaydedildi.