BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Asker deprem bölgesinde

Ankara'da meydana gelen depremin ardından, Mehmetçik bölgeye geldi.

Abone ol

Ankara'nın Bala ilçesinde dün meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri Özel Kuvvetler Depremde Arama-Kurtarma (DAK) Tabur Komutanlığı, bölgeye 30 kişilik bir tim ve teknik malzeme gönderdi.
    
Bala'nın Afşar beldesinde konuşlanan tim, Kızılay'ın yöreye gönderdiği çadırların kurulmasına yardım etti, komutanlar afetzedelerle sohbet ederek, onlara moral verdi.
    
Adının açıklanmasını istemeyen Doğal Afetlerde Arama-Kurtarma Koordinasyon Merkezi Birlik Komutanı, belde meydanında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
    
Koordinasyon merkezinin, 24 saat esasına göre hem dünyadaki, hem Türkiye'deki bütün doğal afetleri takip ettiğini ifade eden komutan, ''Bu kapsamda, bir haftadır Bala bölgesinde oluşan bu hareketler de, bu faaliyetler de takip edilmektedir ve buradaki yerel yetkililerle sürekli irtibat halinde, buranın durumunu ve ihtiyaçlarının neler olduğunu takip ediyoruz'' dedi.
    
Bala Kaymakamlığının isteği ve Genelkurmay Başkanlığının emriyle bölgeye geldiklerini belirten birlik komutanı DAK'ın, arama-kurtarma konusunda gelişmiş, teknolojik araçlara sahip, deprem konusunda en eğitimli ve deneyimli birimlerden olduğunu kaydetti.
    
Birlik komutanı 2003 yılındaki Bingöl ve 2005 yılındaki Pakistan
depremlerinde de görev aldıklarını, dolayısıyla birliğin bu konuda çok tecrübeli olduğunu bildirdi.
    
Bölgeye geliş amaçlarının yöre insanının yanında olmak, herhangi bir şey olursa anında müdahale etmek ve depremzedelere moral vermek olduğunu anlatan DAK Birlik Komutanı, ''Bunun dışında herhangi bir ihtiyaç doğarsa, o ihtiyaçların karşılanması için üzerimize düşeni yapacağız. Ambulans dahil 7 araç var. İçinde malzemelerin bulunduğu modüller de var'' diye konuştu.
    
Bir gazetecinin, ''Ne kadar süre burada kalacaksınız?'' sorusu üzerine birlik komutanı, ''Komutanlık tarafından ne emir verilirse onu bekliyoruz. Buradaki insanlarımızın rahatlaması için buradayız'' şeklinde konuştu.
    
Öte yandan, DAK Birliğinden önce bir grup asker, Afşar Beldesine gelerek depremzedelere sıcak çorba, şeker, bisküvi, gofret, ton balığı ve meyve suyu dağıttı.