BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  MAGAZİN

Tarkanın bir tesbihi eksik

Tarkan'ın yeni albümü Metamorfoz için yaptığı imajını modacılar beğenmedi.

Abone ol

Her yeni albüm için farklı bir imaj çizilen Tarkan, Metamorfoz albümü için de yeni bir imaj çalışmasına girdi. Ancak farklı bakış açıları oluştu.

Modacı Ümit Ünal, Tarkan’ın yeni albümünü ’zorlama’ olarak nitelendirdi. Ünal, Tarkan’ın Robin Williams’ın bir dönemki imajına benzetilmeye çalışıldığını söyleyerek NTV Gece Gündüz programına şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kostümlerini ve giyim kültürünü, zorlama İmajını beğenmedim. Zorlanmış ve onun üstünde yaşanan kıyafetler değil. Ben olsam daha basit ve yalın giydirirdim. Bu ceketin içinde çok özel bir tişört görmeyi isterdim. Ceket ve kravat ve gömlek bundan birkaç sene önce birilerinin deneyip bıraktığı bir şeydi. Buradaki fotoğraf yeni giyinmiş onun için yeni yapılmış hatta ütüsü hiç bozulmamış çalışmalar. Dolayısıyla bu bir hazırlık ve yaşanmış kostümler değil. Tarkan’ın göz rengi ve vücuduna baktığımızda taşıdığı başka bir artısı var. Şık giydirmezdim diye düşünüyorum."

Müzik Yazarı Naim Dilmener de Tarkan’ın yeni imajını beğenmediğini söyledi ve şu eleştiriyi getirdi:

"Ben Tarkan’ı imaj açısından Ajda Pekkan’a benzetmişimdir hep. Bu işlerin üzerinde ilk duranlardandır Ajda Pekkan. Sürekli kendini estetik ve kıyafet açısından yenilemiştir ya Tarkan’da da aynısı vardı bu imaja kadar. Fakat bu imaj gerçekten biraz demode. Söylenebilecek en hafif şey bu imajla ilgili. Keşke bu imajı kim çizdiyse, tamamlamak için bir eline cep telefonu diğer eline de tesbih verseydi, herşey oluruna varsaydı."

(Televizyongazetesi)