BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.392,95
HABER /  GÜNCEL

Anne, oğlun çok hasta

Türk erkekleri, soğuk algınlığı geçirdiklerinde en çok annelerine sığınıyor.

Abone ol

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş tarafından, soğuk algınlığı konusunda toplumda mevcut bilgi düzeyi ve alışkanlıkların tespit edilmesi amacıyla bir araştırma gerçekleştirildi.

İstanbul’da 18 yaş ve üzeri toplam 203 katılımcıyla yapılan araştırma, Türklerin soğuk algınlığı geçirdiklerinde doktora gitmek için hastalığın iyice ilerlemesini beklediklerini, hastalığın başlangıcında doktora gitmediklerini ve kendi belirledikleri ilaçları kullandıklarını ortaya koydu. Araştırmaya katılanların yüzde 39’u, soğuk algınlığı geçirdiğinde hiçbir zaman bir doktora danışmadığını ifade ederken, bu durumun özellikle erkekler arasında daha yaygın olduğu tespit edildi. Katılımcıların yüzde 30.5’i, soğuk algınlığı geçirdiğinde aile içinde annesine danıştığını söylerken, bu eğilimin erkeklerde daha fazla olduğu belirlendi.

Araştırma, kadınların, soğuk algınlığına yakalanmadan önce ve yakalandıktan sonra çareyi daha çok portakal, greyfurt, limon gibi doğal ürünlerde aradığını ortaya koydu. Araştırmaya katılan kadınların büyük çoğunluğu, erkeklerin hastalığını abarttığını ifade etti.

Araştırmaya katılanların yüzde 39.9’u, soğuk algınlığına yakalandığında kendisini "ruhen yorgun", yüzde 21.7’si "üzgün ve mutsuz", yüzde 19.2’si "asabi-gergin", yüzde 12.8’i ise "nazlı" olarak hissettiğini   dile getirdi.