BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59
HABER /  GÜNCEL

Yıldönümünü Madımak'ta anacaklar

Hükümet, Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde 37 kişinin can verdiği katliamın unutulmaması için harekete geçti

Abone ol

Hükümet, Sivas Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde 37 kişinin can verdiği katliamın unutulmaması için harekete geçti.

Alevi Açılımı kapsamında Madımak Oteli’ni kamulaştırma kararı alan hükümet, katliamın yıldönümünde de Madımak Oteli’nde düzenlenecek anma törenine katılacak. Devlet Bakanı Faruk Çelik, 2 Temmuz’da Sivas’ta olacak. AK Parti’nin Alevi kökenli milletvekillerinden İbrahim Yiğit, Çelik’in sivil toplum örgütleriyle birlikte 2 Temmuz’da Madımak Oteli’nin önünde düzenlenecek törene katılacağını ve katledilenlerin anısına karanfil bırakacağını söyledi.

SİVAS İNSANLIĞIN ORTAK SORUNU

Sivas’ta yaşanan katliamın sadece Alevilerin sorunu olmadığına dikkat çeken Yiğit, “Orada ölenlerin arasında çok sayıda Sünni vatandaşımız, aydınımız da var. Bu sadece Alevilerin değil tüm insanlığın ortak sorunu. Biz AK Parti olarak, Sivas katliamıyla birlikte tüm katliamların, karanlık cinayetlerin araştırılması için Meclis’e araştırma önergesi verdik” dedi. 

Neşe Sarıdoğan / Star